CHP’li Arslan, ‘ülkemiz ekonomik olarak yangın yerine dönmüş. İnsanlarımız derin yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığı altında eziliyor. Toplumun her kesiminde, sosyal, ekonomik sorun ve sıkıntılar hat safhada. Tüm bu sorunlara bağlı olarak ülkemizde intihar vakalarının arttığı görülmekte. Yaşanan intihar vakalarının sayılarını ve nedenlerini sorguladığımız soru önergemize İçişleri Bakanlığı herhangi bir yanıt vermeyerek, bizi TÜİK’in sayfasına yönlendiriyor. TÜİK ise, AK Parti iktidarları döneminde, 2002’den 2019 yılına kadar 53 bin 425 vatandaşımızın intihar ettiğini söylüyor. Bu korkunç bir tablo. Daha 2020, 2021 ve 2022 Ekim ayına kadar olan vakalar da bulunmamakta.’ Dedi.

2002’den 2019 yılına kadar yaşanan intihar sayılarının, İstanbul’un, Şile ve Adalar, İzmir’in ise, Kınık, Beydağ ve Karaburun nüfuslarının toplamı kadar vatandaşımıza denk geldiğini paylaşan CHP’li Arslan, ’AK Parti iktidarına, sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum: Bu rakamlar sizleri hiç mi rahatsız etmiyor? Her bir rakam, bir insan, bir can, geride kalan bir dram! Dünyada intihar vakaları gerilerken, ülkemizde neden artıyor, neden engellenemiyor? İktidarınızı korumaya gösterdiğiniz çabayı insanımızı yaşatmak için neden göstermiyorsunuz?’ diye konuştu.

İntihar vakalarında, özellikle 2011 yılı sonrası büyük bir artışın gözlendiğini ifade eden CHP’li Arslan, ’TÜİK verilerine göre, 2011 yılında 2 bin 677 vatandaşımız intihar etmiş. 2012 yılında ise 3 bin 287 vatandaşımızın intihar ettiğini görüyoruz. 2012 yılından 2019’a kadar, yılda ortalama 3 bin 258 kişinin, günde 9 vatandaşımızın intihar ettiği gerçeği ile karşı karşıyayız. Yine tekrar etmek isterim, son 3 yılın intihar kayıtlarını göremiyor, bulamıyoruz. Pandemi sürecini yaşadığımız bu yıllara ait intihar vakalarındaki artışı düşündüğümüzde, korkunç bir gerçekle yüzleşmemiz gerekecek. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı nedeniyle günden güne artan intihar vakalarının sorumluluğu iktidardadır. İktidarın yaşanan bu korkunç dram için neden tedbir almadığı ya da hangi tedbirleri aldığını ve 2020, 2021 ve 2022 Ekim ayına kadar olan intihar rakamlarını açıklamasını bekliyoruz.’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi