ÜMİT KARTAL/ YAĞIZ BARUT- İZ GAZETE-YSK’nın İstanbul seçimlerini yenileme kararını mızıkçılık yapan çocuğa benzeten Öztürk, “Zarfın içinde 4 tane pusula var, üçünü kabul edip birini kabul etmemek mızıkçılık yapmaktır. ‘Ben oynamıyorum’ demektir. İstanbul hem ekonomik hem de siyasal anlamda Türkiye’nin en önemli şehri, bu yüzden burayı kaybetmek istemiyorlar. İstanbul’u kaybetmek sonun başlangıcı olur” diye konuştu.

‘AKP, EKONOMİK GÜÇ ODAKLARININ ETKİSİNDE’

Yerel seçim sürecini tarihi örneklerle değerlendiren Öztürk, “2002’de AKP iktidar olurken, ‘Milli Görüş’ gömleğini çıkarıp, yerine hangi gömleği giydiğini tam olarak bilmiyorduk. Merkez sağda da müthiş bir boşluk vardı, orayı doldurdular. Zaten yeni bir ekonomik krizden de çıkmıştı Türkiye. İlk yıllarında fena değildi yaptığı işler. Sonra her siyasi partinin başına gelebilecek bir takım çıkar odaklarıyla farklı ilişkiler kurulmaya başladı. Anavatan Partisi de böyleydi. İlk yerel seçimlerde mağlubiyet aldıktan sonra çöküşü başladı. Sanırım bu siyasetin doğasında var. Halktan uzaklaşmaya başladığınız zaman halk size tepki gösteriyor, bu da sandıkta oluyor. Şimdi AKP’ye bakarsanız daha çok ekonomik güç odaklarının etkisinde hareket ediyor. 2002’deki AKP ile arasında uçurum var. İçinden çıkan aykırı sesler ne kadar etkiler bilemem ama bunun konuşuluyor olması bile bir şeyin başlangıcıdır” ifadelerini kullandı.

‘İMAMOĞLU ÇOK DOĞRU BİR STRATEJİ UYGULADI’

Ekrem İmamoğlu’nun herkesi kucaklayan tavırlarıyla çok doğru bir seçim stratejisi uyguladığını belirten Öztürk, “İnsanların en çok sıkıldığı şey kutuplaşma ve ayrışma. Siyaset yapılır, sonuç gelir ve herkes yoluna bakar. İmamoğlu’nun bu çizgisi, sanıyorum ki iktidarda bir korku yarattı. Görünen o ki iktidar yine ayrıştırıcı çizgisini korumaya çalışıyor. İmamoğlu ise kendini oraya taşıyan kitleye sahip çıkıyor. Dün destek için kampanya başlattı. Bankaların internet şubeleri kilitlenmiş. İnsanlar siyaseti sert yapmak istemiyor. Ekonominin, işsizliğin geldiği yer belli. İktidarın yapabileceği bir şey yok, seçimleri tekrarlayabilir ama sonuçları da kabullenmek zorunda. 5 defa daha seçime gitsek 5 defa daha İmamoğlu kazanır” dedi.

‘UMUDU DEVAM ETTİRMELİ’

Sosyal medyada İmamoğlu 1 milyon oy farkla kazanmış gibi bir hava yaratıldığını ve bunun çok sakıncalı olduğunu vurgulayan Öztürk, “Birebir çalışmak, aynı disiplini sürdürmek gerekiyor. ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganının çıkışı bir çocuk sayesinde oldu. Onun umut taşıyan halini insanlar beğendi. O umuda insanlar sarılmak istiyor aslında. Bunu devam ettirmek gerekiyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi