İZ GAZETE – İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre sürecini tamamlamayan tek ilçesi Çiğli’de, ‘Pala Erkan’ lakaplı Erkan Akar adaylığını partisinin ilçe binasında açıkladı. Açıklama için ilçe binasına gelen delegeler salona sığmayınca, Akar adaylığını İlçe Binası önünde açıklamak durumunda kaldı.

 Beyaz liste delegasyonunun ön seçim yaparak adaylarının Utku Gümrükçü olduğunu ilan etmesi üzerine, beyaz listeden delege seçilen Erkan Akar da yol arkadaşlarıyla birlikte İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

‘İŞÇİ OLDUĞUM İÇİN ADAYIM’

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı açıklamada Erkan Akar şu ifadeleri kullandı: “Çiğlimizi CHP temelinde daha özgür, mücadeleci ve kararlı bir anlayışa taşımak için beyaz listeden ilçe başkanlığına adayım. Düzeni değiştirmek için adayım, işçi olduğum için adayım. Barışı sağlamak için adayım. Daha yaşanır bir Türkiye’nin inşası için adayım. Yaklaşık 11 yıldır AKP’den kurtulmaya çalışıyoruz. 2019’a giderken örgütü ayağa kaldırıp, küskünleri kazanarak, iç barışı sağlayarak, halk hareketi başlatacağız ve Başkanlık seçimini kazanacağız. Delegasyon bize görev verirse ilk işimiz 12 bin civarındaki üyelerimizle buluşmak olacaktır. Kendi iç barışımızı sağlamadan yol alamayız. Yarınlarda sahada, inançlı, kararlı, karşıdaki seçmeni etkileyerek eğitimini almış, ortak bir dil kullanarak halkın iktidarını kuracağız.”

‘PROTOKOLE UYULMADIĞI İÇİN…’

Beyaz listenin kendi içerisinde yaptığı ön seçimden neden çekildiğini de anlatan Akar, “Söylenmemesi gereken sözler söylendiği için, protokole uyulmadığı için o masadan kalktım. Beraber çalıştığım beyaz listedeki arkadaşlarımdan destek alacağıma inanıyorum. Burada her listeden arkadaşlarım var. Bu benim için gurur kaynağı... Çiğli'de barışı sağlamak için adayım”dedi.

‘ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ’

Akar, “Biz Küçük Çiğli’den başlarken namusumuz ve şerefimiz ile bu yola çıktık. Hiçbir çirkin pazarlığın ve söylemlerin içerisinde olmadan barış dilini kullanarak mücadele edeceğiz dedik. Son sözüm, eski dost düşman olmaz, herkesi kullanacağı sözler için duyarlılığa davet ediyorum. Beyaz ekipte çok güzel dostlarım, büyüklerim var. Onlardan destek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘BEN BEMBEYAZIM’ DEDİ, CEKETİNİ ÇIKARDI

Açıklamasına “Biat etmeyen bir kültürden gelen bir arkadaşınız olarak adaylığımı açıklıyorum” diye devam eden Akar, açıklama sırasında ceketini çıkarıp beyaz gömleğini gösterek, “Ben bembeyazım. Üzerimde leke varsa o bugün de yarın da olsa ortaya çıkar. 17 Aralık günü o salona aday olarak ve kazanmak için çıkacağım” ifadelerini kullandı.

BARIŞ DİLİNE VURGU

Rakip listeye de çağrı yapan Akar, “ Yeryüzüne indirilen 4 kutsal kitapta 3 şey yasaklanmıştır: Öldürmeyeceksin, çalmayacaksın, iftira atmayacaksın. Herkesten özel rica ediyorum barış dilini kullanmaya devam edelim” dedi. Akar, “Bu saat itibariyle delege seçilen 400 yoldaşın oyuna talibim. Öncelikle beyaz listeden, kırmızıdan, mavi delegasyondan seçilen tüm delegelerle görüşeceğim. İlk ziyaretimizi de ilçe başkanım sayın Zeynel Mertoğlu’na yapacağız” şeklinde konuştu.

SLOGANLARLA TAMAMLANDI

Yeniden aday olmayan mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu da yaptığı kısa konuşmada parti içi demokrasi vurgusunda bulunarak, “Erkan arkadaşımıza çıktığı yolda başarılar diliyorum” dedi. Açıklama sonrasında partililer ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganlarıyla parti binasına girerek toplantı yaptı.

Beyaz listenin adayı Utku Gümrükçü'nün de önümüzdeki günlerde adaylık açıklamasını gerçekleştirmesi bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi