CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Çağdaş İzmir Gençlik İnsiyatifi Derneği'nce düzenlenen ‘Günümüz Türkiye’sinde Demokrasi ve Laiklik’ konulu söyleşide Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde  gençlerle bir araya geldi.​

Demokrasi ve laikliğin yanı sıra 16 Nisan’da gerçekleşecek referandumunda konuşulduğu panelde Genel Sekreter Sındır, Üniversite öğrencilerine okudukları kentte oy kullanabilmeleri için çağrıda bulundu, “Kaydınızı okuduğunuz yere alın ve referandumda oy kullanın. Rejim değişikliğine, tek adam rejimine izin vermeyin” dedi.

“DEMOKRASİYİ, İNSAN HAKLARINI HER ORTAMDA SAVUNMAKTAN GERİ DURMAYIN”

Sözlerine demokrasi vurgusu yaparak başlayan Sındır, “Bugün demokrasinin ve laiklik ilkesinin ayaklar altına alındığı, demokrasiden ve laiklikten söz edilemeyecek tek adam rejiminin getirilmek istendiğini hepimiz görüyoruz. Düzenleme ile tek adam rejimiyle karşı karşıya kaldık. Tüm yetkilerin merkezileştiği, düşünce ve ifade özgürlüğünün yok edildiği, liderin tek güç olduğu, insanların benden olanlarla benden olmayanlar diye ayrıldığı rejimlerde barıştan özgürlüklerden ve demokrasiden asla söz edilemez. Bugün başta siz gençler olmak üzere hepimiz demokrasimiz için, özgürlüklerimiz için daha çok mücadele etmeliyiz. Eğer demokrasimizi koruyup geliştiremezsek bu ülkede özgürce yaşayamayız. Demokrasiyi, insan haklarını her ortamda savunmaktan geri durmayın. Unutmayın, baskı rejiminin en büyük korkusu parlamenter birinci sınıf özgürlükçü demokrasidir. Daha güzel, daha aydınlık, daha çağdaş daha özgür bir yaşam arzumuz için işte o birinci sınıf demokrasiyi mutlaka ülkemizde hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.

 “GENÇLER HAYIR DİYOR!”

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden CHP’li Sındır, “Başarmak için önce inanmak gerekiyor. Eğer inandıysanız yolun yarısını kat etmişsiniz demektir. ‘İzmirli Gençler Hayır Diyor’ sloganı ile sahaya inen sizler 16 Nisan’da Türkiye’mizin hayırlı sonuçlara ulaşmasını sağlayacaksınız. Atamızın dediği gibi yine ‘milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Bir panik içerisindeler. Evetler düşük çıkınca Cumhurbaşkanı halka anlatamadık diyor. Anlatsaydınız. Meclis’teki görüşmeler konuşmalar esnasında televizyonları niye kararttınız? Ben tam tersini söylüyorum; bu Anayasa değişikliğini en güzel şekilde anlatalım biz doğruyu ve gerçeği söylediğimiz sürece vatandaşlarımız doğal olarak bu milletin her bir ferdi bu değişikliğe hayır diyecektir. Bu rejim değişikliğine dur diyeceğiz yeter ki hepimiz inanalım.  Önümüzde 2 aylık çok önemli bir süre var. Demokrasiye bir tek adam rejimine döndürmek isteyen otoriter, totaliter ve ucube bir rejime döndürmek isteyen bu egemen güce karşı bizim yapmamız gereken kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi vatanın her karış toprağında mücadele etmek” dedi.

“KAYDINIZI OKUDUĞUNUZ KENTTE ALMAYI UNUTMAYIN!”

Seçmen listelerinin 26 Şubat 2017 Pazar günü askıdan indirileceğini hatırlatan ve gençlerin seçmen kayıtlarını okudukları yere almaları çağrısında bulunan Sındır sözlerini sonlandırdı:  “Kayıtlarında yanlışlık ya da eksiklik bulunanlar nüfus müdürlüğüne ilgili tarihe kadar başvurmayı unutmasın. Yurtta kalan öğrencilerimiz seçmen kaydı yaptırmak için, yurt müdürlüğünden orada kalındığına dair alınacak belge ve üniversiteden alınacak ıslak imzalı öğrenci belgesi ile ilçe nüfus müdürlüğüne başvursun, kaydını yaptırsın. Kirada oturuyorsanız kira sözleşmesi ile birlikte muhtarlıktan alınacak ikametgah ya da bir fatura ile ilçe nüfus müdürlüğüne başvurun. Bir yakınınızın yanında kalıyorsanız yakınınızı tutun kolundan ve ilçe nüfus müdürlüğüne gidin ve kaydınızı yaptırın. Oy kullanmaya gitmemek referanduma “Evet” demektir. Bu referandum hepimizin geleceği için bir dönüm noktası.”

Editör: Haber Merkezi