CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Birleşik Kamu İş İzmir İl Temsilciliğini ziyaret ederek, sendikacılarla görüştü. Eğitim İş ve Tüm Yerel Sen temsilcileriyle bir araya gelen Atila Sertel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yapboz tahtasına dönen eğitim sistemindeki aksaklıkları dile getirdi.

3 YILDA YÜZDE 10 İLERLEME

Eğitimde çağ açacak denilerek 2013 yılında başlatılan Fatih Projesi’nin 2014 sonunda bitmesi gerekirken üç yılda yüzde 10'unun tamamlanabildiğini ifade eden Sertel, 1.5 milyar denilen maliyet hesabının da 8 milyarı bulduğunu kaydetti. Velilere akıllıca bir uygulama olarak tanıtılan projenin “akıl dışı uygulamalarla” yılan hikâyesine döndüğünü belirten CHP Milletvekili Sertel, şunları söyledi:

“Fatih Sultan Mehmet'in adı verilerek 'Eğitimde çağ açacak' denilen projede işler bir türlü yolunda gitmedi. 2013'te başlayan projenin 2014 sonunda bitirilmesi gerekiyordu. Ancak hedefler sürekli yenilendi. Bitiş için en son 2017 yılında karar kılındı. Birçok okulun kapısı, penceresi dahi yokken, çok sayıda okulda çocuklar birleştirilmiş sınıfta eğitim görmek durumunda kalırken her bir sınıfa 12 bin TL’lik akıllı tahta takılmak isteniyor. Proje hesaplanan maliyetin 8 kat üzerine çıktı ancak buna rağmen yüzde 10 ilerleme kaydedildi. 3 yıllık projede 18 milyon tablet dağıtılacağı söylendi fakat 1 milyona bile ulaşamadılar. Akıllı tahtalar da 5 okuldan 1’ine takılabildi. İsraf haramdır diyen AKP’liler, milletin heba olan parasına neden göz yumuyor? Bakanlığın koyduğu hedeflerle yaptığı işler uyuşmuyor. Bu plansızlığın hem ekonomik yükü var hem de zaman kaybı yaşatıyor. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacak olan bu proje, artık vicdanların kaldıramayacağı bir noktaya geldi.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere AKP iktidarının vatandaşın cebindeki parayı başarısız projeler için nasıl “heba” ettiğini kamuoyuna açıklaması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Editör: Haber Merkezi