Doğa Hakları İzleme Komisyonu üyeleri: Muharrem Erkek, Mehmet Göker, Erdin Bircan ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından temsil edilecek. Ayrıca komisyon aynı zamanda TBMM Çevre Komisyonu CHP üyeleri Mehmet Tüm, Vecdi Gündoğdu, Hüseyin Çamak ve Barış Karadeniz ile sinerji içinde çalışarak doğa hakları ihlallerine karşı etkin mücadele sağlayacak.

İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’un konuyla ilgili basın açıklaması şu şekilde:

Doğanın ve çevrenin talan edildiği, yağmalandığı, devletten tarafından rant uğruna yok edildiği günlerden geçmekteyiz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Türkiye ve dünya bırakmak için doğanın korunması ve tarımsal alanlardan verim alınması yönünde mücadele edilmesi gerekirken; 14 yıllık AKP iktidarında, ülkemizin hemen hemen her bölgesindeki ormanlarımız, ovalarımız, dağlarımız, nehirlerimiz, sahillerimiz uygulanan rantçı politikalarla yok edilmekte. Ülkemizin doğal zenginlikleri, iktidara yakın şirketlere peşkeş çekilmekte ve hukuk dışı yöntemlerle, doğanın parsel parsel talan edilmesinin faturası bütün Türkiye halklarına ödetilmekte.

AKP Hükümetinin, bu zamana kadar doğal zenginliklerin korunması ve şehirlerimizdeki yaşamın devamlılığı adına getirdiği yasalar, ortaya koyduğu uygulamalar tüm canlıları olumsuz etkiledi. Akkuyu’daki nükleer santral, Cerattepe’deki doğa katliamı, Hasankeyf’in sular altında kalacak olması, Yırca’daki binlerce zeytin ağacının kesilmesi ve daha yüzlerce doğal alanın yok edilmesi, ülkemizin zengin tarım kaynaklarının betona teslimi AKP’nin uyguladığı yanlış doğa ve çevre politikalarının yalnızca birkaç örneği.

Ekolojik dengeleri gözetmeyen kalkınma çabaları, başarısız kalmaya mahkûmdur. Bu nedenle üretim, büyüme, sanayileşme ve kentsel politikalar; çevresel değerleri, doğayı ve atmosferi tahrip etmeden yürütülmeli.

Cumhuriyet Halk Partisi, doğa haklarının korunması için bilinçli ve beraber yapılacak tüm çalışmaları desteklemekten geri kalmayarak, doğa haklarının tanımlanması ve hukuki bir düzleme oturtulması için mücadele etmekte.

Cumhuriyet Halk Partisine düşen en önemli görevlerden biri, mevcut iktidar partisinin, doğa haklarını yok eden politikaları karşısında çözümler üretmek ve karşı güç olmaktır. Bu görev anlayışıyla Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı temsil ve dayanışma çalışmalarını ülke çapında her alana yayarak çoğaltacak bir Doğa Hakları İzleme Kurulu oluşturduk.  Komisyonumuz çalışmalarını sürdürürken temel dayanak noktalarımız elbette ki doğa ve çevre korunması konusunda imzalanan uluslararası anlaşmalar ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda olacak.

Doğa Hakları İzleme Komisyonu üyeleri Muharrem Erkek, Mehmet Göker, Erdin Bircan ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından temsil edilecek bu komisyon aynı zamanda TBMM Çevre Komisyonu CHP üyeleri Mehmet Tüm, Vecdi Gündoğdu, Hüseyin Çamak ve Barış Karadeniz ile sinerji içinde çalışarak doğa hakları ihlallerine karşı etkin mücadele sağlayacaktır.

Yaşamın temel unsuru olan doğanın, korunması ve geliştirilmesini engelleyen, baltalayan düşünce sistemine karşı STK ve kanaat önderleri ile yakın temas ve iletişim içinde kalarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yol arkadaşlarımla ve tüm örgütümüzle birlikte çıktığımız bu yolda kazananın halkımız olacağı günlere kavuşacağımızdan şüphemiz yok.

Editör: Haber Merkezi