Ender Gündüz - Ümit Kartal / İz GazeteÜlkenin birçok yerine ziyaretler gerçekleştirdiğini anlatan Altıok, “Cumhuriyetçi, aydınlık ve özgür İzmir’in uzattığı kardeşlik eliyim, şehrimizin değerlerini ülkenin dört bir yanına taşıyorum. İzmir daima barış içinde, özgürce ve kardeşçe yaşamı içselleştirmiş bir kent oldu. İzmir’den uzak kaldığım için çok üzülüyorum. Ama buradaki aydınlığı büyütmek gibi bir görevimiz var, bu çabayla tüm Türkiye’yi geziyorum.” dedi.

‘YAŞAMAK GÖREVDİR YANGIN YERİNDE’

Geçtiğimiz gün, Metin Göktepe ve Ümit Kaftancıoğlu ödüllerinde olduğunu anlatan Zeynep Altıok şunları söyledi: “Topluma fikir önderliği yaptığı için Kaftancıoğlu’nun öldürüldüğü günlerden, vakıflarda çocuklara tecavüz edilen karanlık günlere geldik. Geçtiğimiz gün de dövülerek öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin doğum günüydü, Can Dündar ve Erdem Gül’e ödüllerini verdim. Oradaki konuşmamda da şiirden alıntı yaptım. ‘Yaşamak görevdir yangın yerinde, yaşamak insanca kalarak’. Hakikatten kopmayarak, bilgiyi çoğaltarak, vicdan ve namusla insan kalmak mümkün... Bu zor zamanda hayatı pahasına gazetecilik görevini yerine getiren onurlu gazetecileri tebrik ediyorum.”

22 NİSAN’DA İKİ DURUŞMA

Ülkenin geleneğinin değişmemiş olmasından ötürü büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Zeynep Altıok Akatlı, “Bugün hala gazeteciler canı pahasına mesleklerini yapmaya çalışıyor. Bugün hala aydınlar ‘terörist’ yaftası ile hedef gösterilmeye çalışılıyor” dedi. Altıok, 22 Nisan’da hem Can Dündar ve Erdem Gül’ün hem de akademisyenlerin duruşması olacağını ve iki davaya da sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

‘AKP İLE ENSAR AYNI İDEOLOJİDEN BESLENİYOR’

Ensar Vakfı’nda ortaya çıkan çocuklara tecavüz olayına da değinen Altıok, “Tam da siyasal İslamcı AKP’nin çirkin yüzünü ortaya koyan bu son skandal asla hedef şaşırtarak unutturulamaz.” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin çarpıtıldığını vurgulayan Altıok, şunları söyledi: “Cinsiyet kullanılarak genel başkanımızın hedef alınmasını şiddetle kınıyorum. Ortada çocuk istismarı varken, niyet okumaya çalışmak, demeçleri çarpıtmak, geleneklerinde olan cinsiyetçi ithamlarda bulunmak; vakıflarda yaşananlarla aynı ideolojiden beslendiklerinin kanıtıdır.”

‘CHP TÜM KESİMLERİ KAPSAYABİLECEK TEK PARTİ’

Özellikle son yıllarda yaşanan gelişmeler ve toplumda iktidar tarafından arttırılan kutuplaşmadan sonra, CHP’nin toplumun tüm kesimlerini kapsayabilecek tek parti haline geldiğini anlatan Zeynep Atıok Akatlı, Türkiye’nin her bölgesine yaptığı ziyaretlerde de bunu gördüğünü ifade etti. Altıok; “Cizre ve Sur’a gittiğimde de, Artvin’e gittiğimde de bunu gördüm. Cumhuriyet Halk Partisi toplumun tüm kesimlerinin sesi olabilecek tek parti. Sivas Katliamı’nın yapıldığı Sivas’a da; Başbağlar Katliamı’nın yapıldığı Başbağlar’a da; Roboski Katliamı’nın yapıldığı Roboski’ye de gidebilen tek parti CHP. Bu duyguyu büyütmemiz lazım.”diye konuştu.

DEDESİ DE GAZETECİ

Dedesinin de matbaa dizgi işçisi olduğunu ve İzmir’de İstikamet adında yerel bir gazete çıkardığını anlatan Altıok, ‘Zor bir iş yapıyorsunuz. Çıktığınız yolda sizlere, İz Gazete’ye başarılar diliyorum’ dedi. Altıok İzmir temasları kapsamında ayrıca, EGİAD’ı, İzmir Ticaret Borsası’nı ve Gaziemir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi