TUGAY CAN/ İZ GAZETE – Siyasi partiler yerel seçim hazırlıklarına hız kesmeden devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerelde iktidar olduğu İzmir’de CHP’nin aday adaylıkları için başvurular 26 Ekim Cuma günü sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 337 isim aday adaylığı için başvuru yaparken, bu isimlerden sadece 31’inin kadın olması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan dokuz ismin 2’sini kadınlar oluşturdu.

MEVCUT BAŞKANLAR YENİDEN ADAY ADAYI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde mevcut kadın belediye başkanların Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yeniden aday adayı olurken, mevcut belediye Başkanları’ndan Olgun Atilla, Levent Priştina, Ufuk Sesli, Vasfi Şentürk, Hasan Arslan, Mustafa Tosun, Gökhan Demirağ, Mustafa İnce, Muhittin Selvitopu, Halil İbrahim Şenol, Hüseyin Mutlu Akpınar ve Tahir Şahin, yeniden kendi belediyelerinde aday adayı oldu. Ayrıca mevcut belediye başkanlarından sadece Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aday adaylığı için başvuru yapmadı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmayı tercih etti.

337 ADAY ADAYININ 31’İ KADIN

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir’deki 337 aday adayından 31 tanesi kadınlardan oluşurken bu sayının tüm aday adayları içinde yaklaşık yüzde ona tekabül etmesi dikkatlerden kaçmadı. CHP’nin İzmir’de mevcut kadın belediye başkanlarından olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar koltuklarına yeniden talip olurken, CHP İzmir’de belediye başkanlıkları için belirlenecek 31 kadın aday adayından kaçının aday gösterileceği merakla bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 2 KADIN ADAY ADAYI

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı için başvuran 9 isim arasından Nazik Işık ve Canan Arıtman Büyükşehir’in kadın aday adayları olarak dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi