TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir İl Kongresi günler kala hareketli saatler yaşanıyor. Mevcut CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir örgütü ilçe başkanları CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanlarının açıklamasının CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in “Mevcut başkan potansiyel adaydır” söyleminin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

30 İLÇE BAŞKANI KATILDI

Basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanlarından Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydikek, Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz, Beydağ İlçe Başkanı Şakir Başaran, Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Bornova İlçe Başkanı Ertük Çapın, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Menderes İlçe Başkanı Bergama İlçe Başkanı , Foça İlçe Başkanı, Ödemiş İlçe Başkanı, Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün, Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı,Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun hazır bulundu.

'KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK CHP'NİN BOYNUNUN BORCU'

İlçe Başkanları tarafından hazırlanan deklarasyonu CHP Bornova İlçe Başkanı Ertrük Çapın okudu.Deklarasyonda Türkiye Cumhuriyeti’nin 17 yıldır AKP iktidarının yaratmış olduğu tahribatla yolsuzluk ve yoksulluk ülkesi haline geldiği belirtilerek “Kötü gidişe dur demek Cumhuriyet Halk Partililerin boynunun borcudur” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun akılcı ve stratejik hamleleri ile başarıya emin adımlarla yürüdüğümüz bu süreçte iktidara yakın olduğumuzun bilincindeyiz. Genel başkanımızın başarılı hamleleri sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkelerini uygulayacak isimleri siyaset sahnesine kazandırmıştır.

'DENİZ YÜCEL BAŞARININ BAŞ AKTÖRÜ'

Partimizin son seçimlerde İzmir’de elde ettiği başarı da şüphesiz ki, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin emeğiyle birlikte; genel merkez yönetiminin ve ilçe başkanlarının da uyumlu çalışabilmesiyle mümkün olmuştur. İzmir, bu zorlu süreçte oy oranını artırarak yükselen bir grafik çizmiştir. Süreci eksiksiz bir şekilde, doğru planlayarak yöneten, genel merkez ve ilçe başkanlarıyla eşgüdüm ve uyum içinde yürüten değerli İzmir İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel bu başarının baş aktörüdür. Seçim süreçleri dışında örgütü birleştiren ve bütünleştiren Sayın Deniz Yücel’in siyasette gençliği, enerjisi ve İl Başkanlığı sürecinde elde ettiği tecrübesiyle aynı uyum ve birliktelik duygusuyla partimize katkı sunmaya devam edeceğine inanıyoruz.

'BİRLİKTELİK MEŞALESİNİ İZMİR'DE YAKTIK'

İktidara yakın olduğumuz bu süreçte hata yapma lüksümüzün olmadığının farkındayız. Siyasal meşruiyetin temelini halktan alan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel mirasıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini de benimseyen partimizi iktidara taşıyacak olan her bir gönüllü nefer, her zaman olduğundan daha çok çalışmalı, adalete ve hukuka daha çok sahip çıkmalı, demokrasiye daha çok sarılmalıdır.Şimdi bizi daha da yakından takip eden yurttaşlarımıza Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarının refahını gösterebilmek ve Anadolu’nun dört bir yanında güven aşılayabilmek adına yaktığımız bu ateşi İzmir İl Kongresinde bir ve bütün duruşumuzla da göstereceğiz. Genel Başkanımızın kongrelerimize istinaden ifade ettiği uzlaşı ve beraberlik mesajına katkı sunarak ilçelerimizde elde ettiğimiz birikimi il kongremize de yansıtmak istiyoruz. Biliyoruz ki Türkiye’nin dört bir yanında uzlaşı, birlik ve beraberlik içinde gerçekleşecek güçlü il kongreleri, güçlü bir kurultay gerçekleştirmemizi sağlayacaktır. Güçlü bir kurultayın ise Cumhuriyet Halk Partisinin güçlü bir iktidar kurma çabalarına katkı sunacağı açıktır.Bu salonda bulunan ve İzmir’in tüm ilçelerini temsil eden ilçe başkanları olarak bizler, delegasyonlarımızla birlikte bir ve bütün olarak 8 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek 37. Olağan İzmir İl Kongremizde, Sayın Deniz Yücel’i desteklediğimizi, bu onurlu yolda birlikte yürümekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyoruz. İzmir’den yaktığımız bu birliktelik meşalesinin kardeşlik türküleriyle birlikte Anadolu’nun dört bir yanına yayılacağına ve iktidar mücadelemize katkı sunacağına inanıyoruz”

Editör: Haber Merkezi