İZ GAZETE- 30 Ağustos Zafer Günü Bayramı'nın önemini anımsatan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,  "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biridir. 30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Atatürk'ün katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Başkumandan Zaferi 1926dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. 2429 sayılı Ulusal Bayram Ve Genel Tatiller Hakkında Kanun gereği 30 Ağustos Zafer Günü Bayramı olarak kutlanmaktadır" dedi.

HAYAT BİLGİSİ 3.SINIF DERS KİTABINDA YOK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara gönderdiği ders kitaplarının bazılarında 30 Ağustos Zafer Günü Bayramı'na yer verilmediğinin tespit edildiği bilgisini aktaran Özkan, bu kitaplardan birisinin Hayat Bilgisi 3.sınıf ders kitabı olduğunu söyledi.

KİTAPLARDA NEDEN YER VERİLMEDİ?

CHP'li Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e şu soruları yöneltti: 

30 Ağustos Zafer Günü Bayramı'na bazı ders kitaplarında yer verilmemesinin nedenleri nelerdir?

30 Ağustos Zafer Günü Bayramı'nın anlam ve önemini kavrayamayıp, bazı ders kitaplarından çıkaran kişi ya da kişiler hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?

Elif Çelikbaş, Fatma Gürel ve Nazile Özcan adlı yazarlara ait Hayat Bilgisi 3.sınıf kitabına onay veren yöneticiler hakkında hangi işlemler yapılacaktır?

Elif Çelikbaş, Fatma Gürel ve Nazile Özcan adlı yazarlara ait Hayat Bilgisi 3.sınıf ders kitabına Bakanlığınız döneminde mi onay verilmiştir?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe bahsi geçen ders kitabında yer verilmişken, 30 Ağustos Zafer Günü Bayramı'na neden yer verilmemiştir?

Editör: Haber Merkezi