İZ GAZETE - Mustafa Balbay, Halk Tv'de yayınlanan 'Türkiye Nereye' adlı programda CHP'de yaşanan imza kriziyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Balbay, partide yaşanan kutuplaşmaları eleştirirken parti tabanının paramparça olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu destekçilerinin dialoğa kapalı olduğunu, İnce destekçilerinin ise halkın temsilinin partiye yansıması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Balbay, Kılıçdaroğlu'na tartışmalara son vermesi çağrısında bulundu. Kurultayın tartışmalara son vereceğine inandığını ifade eden Balbay, "Aksi halde her şeyi halının altına süpürürsek, bu çözüm olmayacak. Halının altı Toroslar gibi oldu." dedi.

Balbay'ın kurultay ve imza tartışmaları süre ile ilgili açıklamalarının satır başlıkları şu şekilde;

HALK SİZE NASIL GÜVENECEK DEMEZLER Mİ?

4 gündür delege sayısı, verilen imza sayısı, mükerrer sayısı açıklanmadı. 244 dedlegenin salt çoğunluğu ne kadar, genel merkez geri çekilen imzaların rakamını vermiyor, kurultay olmalı sayısını direkt genel merkeze gönderenler var. Ben kendimize şunu soruyorum; bize demeyecekler mi günlerdir dilekçe sayamadınız demezler mi bize. Siz kendi arkadaşlarınıza güvenmiyorsunuz da halk size nasıl güvenecek demezler mi. Biz 24 Haziran seçimlerini kaybettik. Şimdi seçmeni kaybediyoruz. Seçmeni geri getirmek o kadar kolay olmaz. Buradan birinci çağrım, Genel Başkanımıza bu tartışmaları sona erdirmesidir. Pazartesi günü, “gelin kurultayı topluyorum” desin ve bu tartışmayı bitirsin.

KARŞIMIZDAKİ ADAM DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARINI YIKTI

24 Haziran seçimler için en az 30 ile gittim. Bana bu seçimlere güvenip güvenemeyeceklerini sordular. Ben de bana genel merkezden bilgi veren arkadaşlarımızın verdiği bilgiye dayalı olarak şunları söyledim; Bu kez Anaadolu Ajansı kadar güçlü bir ajans kuruldu. Bu sefer daha güçlü bir denetim mekanizması olacak. Sistem çöktüyse, yaşama geçirilemediyse bunun konuşulması gerekmez mi? Türkiye'nin bu gidişatı karşısında ne yapacağız? Karşımızdaki adam her şeyi değiştirdi,  biz değişelim mi değişmeyelim mi diye konuşuyoruz. Karşımızdaki adam devletin bütün kurumlarını yıktı. 50 bin öğrenci sıfır çekti. Bu ortamda CHP’nin, “korkma Türkiye, ben senin güvencenim” diyebilmesi lazım.

ÇÖZÜM GÜÇLÜ BİR KURULTAY

Ülkenin kötüü yönetimini Erdoğan'dan sorumlu tuttuk. O zaman CHP'yi kim yönetiyorsa CHP içinde yaşananlardan da CHP yönetimini sorumlu tutmak haktır. Çözüm güçlü bir kurultaydır.

KİM GELSİN KİM GİTSİN DEMEYELİM

Sezar büyük seferlere çıkarken tüm kadroları toplar, şöyle derdi; “Şimdi herkes konuşsun. Eğriyi doğruyu söylesin. Sonra da zafere kadar herkes sussun.” İşte böyle bir kurultay yapalım. Muharrem Erken'in kabul ettiği rakamlar 605'e geldiyse bu artık bir kurultayı gerektirir. Bu kurultayı yapalım. Kim gelsin kim gitsin demeyelim. 

KURULTAY ÇIKIŞTIR

CHP’de kurultay tartışmasını bitirebilecek güçlerin başında delegelerimiz geliyor. 50 kadar delege notere imza verdi, o imzayı kimseye vermedi. Dileğim pazartesi sabahı bu imzaları verip, tartışmayı bitirmeleridir. Kurultay çıkıştır.

Editör: Haber Merkezi