Mesajında " CHP 2017 yılında da, diktanın karşısında, halkının yanında olmaya devam edecektir" ifadelerine yer veren Güven, şunları dile getirdi. 

“Türkiye'm hak etmediği acılar ve kayıplar yaşadığı 2016 yılında. İktidarın beceriksiz yönetimine çıkar kavgaları, başkanlık hevesleri, darbe girişimi, berbat dış politikalar ve ekonomik krizlerde eklenince hayal kurmayı, umut etmeyi adeta halkımıza yasakladılar.

Kadınımızın, gencimizin, yaşlımızın ve yarına umutla bakmak isteyen her insanımızın önüne, terörle, OHAL ile, diktatörlük özentisi anti-demokratik uygulamalarla, ayrıştırıcı kin ve öfke dolu söylemleriyle adeta duvar örüldü 2016 yılında. Sadece kendisinin ve kendisinden olanın mutluluğunu ve çıkarını gözeten AKP iktidarı, kendi siyasi emelleri ve geleceği uğruna güzel ülkemizi acıdan ve kederden  geçilmez hale getirdi.

Onlar yıkmak, bölmek için uğraşırken, Türkiye sevdasıyla, halkına olan inancı ve geleceğe dair besleyip büyüttüğü umutlarla, bitmek bilmeyen demokrasi ve cumhuriyet mücadelesiyle, CHP hep karşılarındaydı. Aşamadıkları, boyun eğdiremedikleri, kandıramadıkları tek kurum olan CHP, cumhuriyetimizin geleceği, halkımızın umutları ve huzuru, ülkemizin yerle bir edilen itibarının yeniden kazanılması için 2017' yılında da, Diktanın karşısında, halkının yanında olmaya devam edecek.

BİTMEYECEK MÜCADELEMİZ

Tam Demokrasi Sağlanıncaya, Güzel ülkemin dört bir köşesinde huzur hakim oluncaya, Sosyal adalet ve eşitlik kazanılıncaya, savaş ve terör bu ülkenin topraklarından kazınıncaya kadar bitmeyecek mücadelemiz.

Faşizme ve diktatörlüğe karşı umudunuz, hayaliniz, beklentileriniz gerçek olsun diye varız. Atatürk'ün yolunda, Cumhuriyet ve Devrimlerin ışığında, halkımızın yanında, 2017 CHP İktidarının, halk iktidarının yılı olsun istiyor, tüm İzmirlilerin ve Türkiye'nin yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi