TUGAY CAN / İZ GAZETE – 2019 Yerel seçimleri için geri sayım başladı. 

İzmir yerelinde iktidar konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi geride kalan 2014 yerel seçimlerinde İzmir’de bulunan 30 ilçeden 22’sini kazanırken, 6 belediye AKP’ye 2 belediye ise MHP kazanmıştı. 24 Haziran seçimlerinde alınan sonuçlardan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde ne yapılacağı çok merak edilirken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2014 yerel seçimlerde kaybettiği ilçelerde, ilçe başkanları ile konuştuk.

Genel Merkez’in yönlendirmesi sonucunda dosyaları almaya başladıklarını aktaran Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi, önemli olan sürecin aday adaylığından sonraki sürecin olduğuna dikkat çekti. Kiremitçi ayrıca, basında kimi isimlerin adaylık için adının geçtiğini, ancak ellerine dosya ulaşmadığını hatırlatarak, “Gerçek adaylarımız ortaya çıktıktan sonra hem başkanlık için hem de belediye meclis üyeliği için daha net konuşabiliriz.” şeklinde konuştu.

‘SEÇİMİ KAZANACAK BAŞKAN ADAYI İLE…’

Önlerinde 5 aylık bir süreç olduğunu ifade eden Kiremitçi, “Benim, Genel Merkez’in ve İl Yönetimi’nin görüşü bu noktada ortak. Ödemiş’te seçimi kazanacak bir başkan adayıyla yola çıkmak istiyoruz.” Önemli olan bu. Biz önceki seçimlerde de Ödemiş Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı diktik. Fakat mevcut yönetim doğrultusunda bir kaza geçirdik ve tren raydan çıktı. Yaptığımız olumlu çalışmalar sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de dağ köylerine yapmış oldukları hizmetleri de arkamıza alarak umut ediyorum ki Ödemiş’te seçimi tekrardan alacağımızı düşünüyorum.” dedi.

‘MEVCUT BELEDİYE 2018 YILINA KADAR HİÇBİR YATIRIM YAPMADI’

2014 yılında seçilen mevcut AKP’li Belediye’nin 2018 yılına kadar Ödemiş’e hiçbir yatırım yapmadığını söyleyen Kiremitçi, “Ödemiş’in 3 buçuk yılı boşa gitti. Bu süre içerisinde belediyenin daha farklı bir vizyon ve kimlik yaratması gerekiyordu. Mevcut Belediye Başkanı, çok fazla borcumuzun olduğunu öne sürerek yatırımları bir şekilde öteledi.” diye konuştu.

‘MENDERES’TE PARTİ BÜYÜK ORANDA TOPARLANMIŞ DURUMDA’

Gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala İlçe Başkanlığı görevini iki dönemdir yürüttüğünü hatırlatarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Menderes’te gelecek seçimlere hazır olduğunu söyledi. Pala, “Dört buçuk yıldır, burada partiyle ciddi bir örgütlenme içerisine girdik. Kaybedilen seçimin ardından partiyi büyük oranda toparladık da. Burada ciddi, dinamik, genç bir örgüt yapısı var. Seçime sağlam bir şekilde gideceğiz. Geçmişte birtakım hatalar yapıldı. O hataları yapmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” diye konuştu. Henüz adayların belli olmadığını vurgulayan Pala, “Henüz elimize bir dosya ulaşmadı ancak önümüzdeki günlerde adaylar ortaya çıkacaktır. Çıkması da gayet normaldir.” dedi.

SELÇUK İLÇE ÖRGÜTÜ EĞİLİM YOKLAMASI TALEBİNDE BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan ise gazetemize verdiği demeçte, sürecin başladığını belirterek, “ Geçmiş dönem meclis üyeleri, ilçe başkanları, 80’li yıllardan bu yana kent için çalışmış meclis üyeleri ile bir toplantı yaptık. Bunun dışında kongre ve ön seçim delegelerimizle mahalle bazında toplantılar gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte halkın isteği talebi ne yönde bunu belirlemeye çalışıyoruz. Adayımız belli olduktan sonra bu çalışmalarımız daha da netleşecek.” diye konuştu. Çalışkan, ayrıca Selçuk İlçe örgütü olarak hem İl Başkanlığına hem de Genel Merkeze eğilim yoklaması talebinde bulunduklarını aktardı.

13 OY İLE AKP KAZANMIŞTI

Öte yandan 2014 yerel seçimlerinde Selçuk’ta AKP’nin adayı Zeynel Bakıcı aldığı 8.624 oy ile belediye başkanı olurken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Hüseyin Vefa Ülgür ise 8.611 oy alarak seçimi kaybetmişti. Bu sonuçların ardından Cumhuriyet Halk Partisi 13 oy ile Selçuk’ta ki seçimi kaybetmişti.

‘KINIK’TA TEK ADAY’

Cumhuriyet Halk Partisi Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, büyük ihtimalle tek adayla çıkacaklarını ve bu adayın Ahmet Özkan olacağını belirtirken, “Bu dönemde birlik ve beraberlik içerisinde, Kınık’ta seçimleri kazanacağız.” diye konuştu.

'ALİAĞA’DA 2014 YILINDA YAŞANAN KAZANIN YAŞANMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, aday adaylığı için başvuruların devam ettiğine dikkat çekerken, adayın belirlenmesinin ardından hem aday çevresinden hem de ilçe örgütünün kendi organizasyonu ile çalışmalarına hız kazandıracaklarını söyledi.

Durmaz sözlerini şöyle sürdürdü;

“2014 yılında seçimi kaybettiğimiz günden bu yana sokaklardayız. Cumhuriyet Halk Partisi, Aliağa’da 2014 yılından sonra yapılan tüm seçimlerde açık ara birinci parti olarak çıkmıştır. Parti birlik beraberlik içerisindedir dolayısıyla 2014 yılında yaşanan kazanın yaşanması söz konusu değildir. Hiçbir şekilde bir ayrışma yaşanmayacaktır. Kim aday olursa, parti onun etrafında birleşecektir.”

UYGUR SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Ramazan İsmail Uygur ise aday adayları konusunda cevap vermekten kaçındı. Uygur, ayrıca ‘Aday mısınız’ sorusuna da yanıt vermemeyi tercih etti.

KEMALPAŞA’DA 10 KİŞİ KONUŞULUYOR, HENÜZ 2 ADAY ADAYI VAR

Cumhuriyet Halk Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ise Kemalpaşa’da on kişinin adının konuşulmasına rağmen dosya alan sadece iki kişinin olduğuna dikkat çekerken, “Önümüzdeki hafta il başkanı, mahalle temsilcileri ile görüşecek. Biz de süreci bekliyoruz. Aday adayları çıksın kendilerini göstersin, kimler dosya alacak bekliyoruz.” dedi.

KİRAZ’DA İLÇE BAŞKANI İDDİALI: KESİN KAZANACAĞIZ

Aday belirleme aşamasında olduklarını belirten, CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz ise ay sonunda adaylarının belli olacağını söyledi. 2014 yılında yaklaşık 5 bin oy ile seçimi kaybetmelerine rağmen kendinden emin konuşan Korkmaz, “Kiraz’da yerel seçimlerde kesin kazanacağız. Geçen seçimde seçimden bir ay önce aday belirlendi. Bizim adayımız yeteri kadar çalışamadı.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi