İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile pazar günü İstanbul’a gidip 23 Haziran Seçimlerine yönelik görev alacağını belirterek “Orada 3 ilçede görev alacağız. Çarşamba akşamına kadar her şeyin güzel olması için görevimizi yerine getireceğiz.” iafdelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN SON BAŞBAKANIN AĞZINDAN…”

İzmir Milletvekili ve Millet İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım’a yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulunan Alper, “Binali Bey başbakanken de, İzmir Büyükşehir adayı iken de Bayraklı mitinglerinde ‘Bayraklı’da her şey çok güzel olacak ve olmuş’ söylemleri vardı. Bayraklının herhalde CHP belediyesi olduğunu unutmuştu. Kendisine teşekkür ediyorum. Türkiyenin son başbakanının ağzından bu cümleleri duymak bizim için onur vericidir. Binali Yıldırım’ın da artık İzmirlilere teşekkür ettiği gibi İstanbullulara da teşekkür edeceğine inanıyorum.” dedi.

“18 YILA BEDELDİR 18 GÜN”

CHP’li belediyelerin İstanbul’da bir fark yaratacağını vurgulayan İlçe Başkanı Alper, en büyük önceliğin insan olduğunu vurguladı. Alper, “Ayrım yapmadan, ötekileştirmeden siyaset yaptıkları, belediyelerin halka açık olduğunu gösterdikleri için farkımızı ortaya koyuyoruz. Ekrem İmamoğlunun 18 günlük belediye başkanlığı da bunun bir örneğidir. 18 yıla bedeldir 18 gün. İstanbullular da bunu fark etti, Türkiye de bunu fark etti. Ekrem İmamoğlu seçilmiş belediye başkanımızdır ve yine İstanbul halkının desteği ile tekrar halkın koltuğuna oturacaktır.” açıklamalarında bulundu.

Bayraklı İlçe Başkanı Alper, İl Örgütünün desteği ile koordineli bir şekilde İzmir’de yer alan İstanbul seçmenine ulaşım sağlanması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Cemalettin Alper, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kampanyasına destek bağışlarının İzmir’de rekora ulaştığını belirtti.

“HER ŞEYİN SONUCUNU HESAP ETTİKTEN SONRA...”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın rekor bir oyla seçilerek göreve gelmesine yönelik ise, “Bayraklı çok kozmopolitik bir yer. Türkiyenin 81 ilini barındıran bir ilçe. Bayraklı halkının seçtiği ve CHP’nin lokomotif olduğu seçimde seçilen Serdar Sandal’ın, çok başarılı işler yapacağına inanıyorum ve ilk 3 aya bakıldığı zaman da o sinyalleri de verdi. Bir matematik öğretmeni olmasının da avantajıyla Bayraklıda etkili olacağına inanıyorum. Her şeyin sonucunu hesap ettikten sonra başlangıcına bakıyor. Bu da bizim için onur ve gurur vericidir. Ramazan Bayramında bir parti ayrımı yapmadan kent envanteri oluşturarak o envanterden kimin yoksulluk sınırı altında olduğunu tespit edip hangi partili olduğuna bakmaksızın, kimseye hissettirmeden evlerine kadar yaptığı yardımlarla da bunu gördüm.” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”

CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş’ın 'Şato' tartışmalarının ardından yaptığı eleştirilerle CHP tarafından disiplin soruşturmasını değerlendiren İlçe Başkanı, “Benim yaşım kadar Kemal Karataşın bu partide emeği var ama hepimize örnek olması gerektiğine inanıyorum. Zamanında da olmuştu. Kendi ilçemle ilgili konuşacak olursam, partiyi kamuoyunda tartışmaya açan olursa disiplin sürecini işleteceğime söz veriyorum. Şu ana kadar tespit ettiğimiz 84 kişi var Bayraklıda. Bunların içinde ciddi görevler almış, konumlara gelmiş kişiler de olsa bunun affı yoktur. Partimizi kamuoyunda ve sosyal medyada ahlaksızca eleştirmek kimsenin haddi değildir.” diye vurguladı.

“HERKES YAPTIĞI İŞLERLE ANILIR”

Önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın devir teslim törenine katılmamasını eleştiren Alper, “Seçimden önce kendisine bir çağrı yapmıştık. Kendisi böyle bir tasarruf da bulundu ve katılmadı. Herkes yaptığı işlerle anılır. Biz Bayraklı halkının hizmetine bakıyoruz.” dedi.

Gelecek ilçe başkanlığı seçimlerinde aday olmadığını dile  getiren Cemalettin Alper, aktif siyasette yer alarak partinin vereceği her göreve hazır olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi