CENGİZ ALDEMİ / İZGAZETE- Meclis alınmayan ve duruma tepki gösteren Harbiyeli aileler TBMM’nin Dikmen kapısında basın açıklaması düzenlemek istedi. Ancak ailelerin basın açıklamasına izin vermeyen polis 4 anneyi gözaltına aldı. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, olayla ilgili açıklamada bulundu. Ailelerin yaşadığı sıkıntıyı en iyi kendisinin anladığını söyleyen Çelebi, " Aileler sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gelmişti. Saat 15,00'den sonra görüşeceklerdi. Böyle bir randevularının olduğunu söylemelerine rağmen ne yazık ki gerekçe bile gösterilmeden meclise girmeleri polis tarafından engellendi. Polis eşliğinde Kızılay'a kadar götürüldüler. Bu tür muamele kesinlikle kabul edilemez. Bazı anneler Diyarbakır'da nasıl tepkilerini dile getiriyorsalar, bu anneler de haklı olarak tepkilerini dile getireceklerdir. Bu anneleri de en azından dinlememiz ve anlamamız gerekiyor. Ama siyasi konjektüre göre annelere farklı farklı davranılıyor. AKP genel merkezine giden ancak yakınına bile sokulmayan anneler bu anneler. Bu annelerden 4'ü ise ne yazık ki gözaltına alındığı bilgisini de sizinle paylaşmak isterim. Ben Ergenekon davasından tutuklu bulunduğum yıllarda babam meclise gelmiş ve aynı sorunları yaşamıştı. Bu durumu en çok ben anlarım" dedi.

“FETÖ’YLE MÜCADELENİZ ZAYIF”

Yaşananları meclis genel kuruluna taşıyan asker kökenli Mehmet Ali Çelebi şöyle konuştu: “15 Temmuz mağduru askerler FETÖ’yle mücadeleniz zayıf. Asıl mücadele öncelikle masumları ayıklamakla olur. Şu an adalet kan ağlıyor. Adalet kendini arıyor. Nedir adalet? Suçlu için ceza, masum için özgürlüktür. Gözlerimizin önünde masum insanların yaşamları boğulmakta, ufalanmakta, söndürülmektedir.”dedi.

CHP’li Çelebi, Cezaevindeki askeri öğrenciler dahil olmak üzere müebbet ceza verildiğini belirterek, “FETÖ bağlantısı olmayan, terör tehdidi var gidin halkı koruyun denilerek dışarı çıkarılan, hiçbir eyleme karışmayan, halkla karşı karşıya gelmeyen herkese, askeri öğrenciler dâhil müebbet ceza verildi. Kursiyer subaylar/astsubaylar ve 16bin askeri öğrencinin ilişikleri kesildi, fakat hak arama şansı verilmedi.” ifadelerini kullandı.

“ONLARA MÜEBBET”

Her rütbeden mağdurların olduğunu söyleyen Çelebi,”Komutanlık göreve iadesi uygun demiş, darbeye karşı-aktif tepki göstermiştir raporu ve şahitleri var. Ağırlaştırılmış müebbet! Tatbikat denilerek dışarı çıkarılan halkla beraber istiklal marşı okuyan harp okulu öğrencileri müebbet! Siirt’te hendek kazıyorlar müdahale edin denilerek dışarı çıkarılan askerler müebbet! Terör tehdidi var vatan emniyete desteğe gidin denilmiş. Onlara da müebbet!”

“MAĞDURİYETİN RÜTBESİ OLMAZ”

FETÖ bağlantısı olmayan, terör tehdidi var gidin halkı koruyun denilerek dışarı çıkarılan, hiçbir eyleme karışmayan, halkla karşı karşıya gelmeyen her rütbeden insan için çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Çelebi,” Hepimiz adalete ve doğruluğa borçlu olarak doğduk. Karar bizlerin gözlerimiz kör, kulaklarımız sağır, göklere yakın bir kaya gibi mi olacağız?Size soruyorum ülkemizin adaleti ile gurur duyduğumuz günler ne zaman gelecek?Hisseden hiçbir yürek, düşünen hiçbir akıl, duyan hiçbir vicdan dayanamaz bu katledilmiş adalet manzarasına.Yoksa en yumuşak yastık olan vicdanımıza mı sığınacağız!Karar bizlerin!” dedi.

Editör: Haber Merkezi