TUGAY CAN / İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçim aday adayları belirlenmeye devam edilirken, aday adayları da çalışmalarını sürdürüyor. Aday adayları seçmenlere vaatlerini ve projelerini anlatırken, en çarpıcı çalışma İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı aynı zamanda CHP Foça Belediye Başkan aday adayı Gürol Türkmentepe’den geldi.

Gürol Türkmentepe’nin 13 kişilik ekibi, Foça’da kayıtlı olan 20 bin 700 seçmenden, 14 bin 700 seçmeni telefon ile arayarak seçmenlerin taleplerini dinliyor. Ekip, Foça’nın ihtiyaçlarını Foçalılara soruyor. Ardından, aranan kişilerin evlerine gidilip vatandaşların sorunları dinleniyor.

FOÇA’DA BULUNAN TÜM SEÇMENLERE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

Foçalılara ulaşan ekibin en küçük sorunlar dahil olmak üzere notlar aldığı öğrenilirken, vatandaşların önerilerini dinleyen proje grubunun 15 gün içerisinde tüm Foçalılara ulaşması bekleniyor. Öte yandan Foçalıların sorunlarının saptanmasının ardından aday Gürol Türkmentepe’nin, vatandaşların talepleri doğrultusunda şekillenen projelerini kamuoyu ile paylaşacağı öğrenildi.

‘BELEDİYE’NİN EN ÖNEMLİ BİRİMİ HALİNE GELECEK’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Türkmentepe, Foça’da bulunan ve acemi birliğe giden askerler hariç olmak üzere 14 bin 700 seçmene ulaştıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın şimdiye kadar derdiniz ne diye sorulmamış. Bizim insanları aramamız, evlerine ziyarete gitmemiz onları çok mutlu etti. Başka partilere oy veren seçmenleri bile olumlu yönde etkiledik. Çünkü insanlar ciddiye alınmayı istiyor. Derdine derman bulmak istiyor. Biz de insanların derdine derman olmak için yola çıktık. Proje grubunu seçimi kazandıktan sonra, belediyenin en önemli birimi haline getireceğim. Vatandaşlarla kurduğumuz bu sıcaklığı Belediye Başkanı olduktan sonra da sürdüreceğim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi