İZ GAZETE- Ankara Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aynı gün 136 adresin erişiminin engellenmesine karar verdi. Erişimin engellenmesi kararı verilen URL adresleri arasında Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Pinterest adreslerinin yanı sıra haber portalları da yer alıyor.

Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan İzmir Barosu Başkanlığı, 136 ayrı URL adresinin aynı gün içinde karara bağlanmasını, ‘büyük bir özveri’ ve ‘hukuk başarısı’ diyerek ironik bir şekilde eleştirdi.

‘KONUŞAMAZ HALE GETİRME AMACIDIR’

Baro’nun açıklamasında, Bianet, Etha gibi internet siteleri ile pek çok sosyal medya hesabına getirilen yasağın, basın özgürlüğü konusunda dünyanın en kötü sicillerinden birine sahip olan ülkemizi okuyamaz, tartışamaz ve konuşamaz hale getirme amacının bir yansıması olduğu savunuldu.

‘ÖZGÜR BASINLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ’

Geçtiğimiz hafta internetten yayın yapan radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerine getirilen sansür kararını da eleştiren İzmir Barosu, “Bu iki karar birlikte değerlendirildiğinde özgür basının bundan sonraki dönemde çok daha büyük baskılara maruz bırakılacağı anlaşılmaktadır. İzmir Barosu, yurttaşlarının bilgi alma ve yayma hürriyetinin temel bir insan hakkı olduğunun bilinciyle, sivil toplum ve özgür basın organları ile birlikte hareket edecek, basın hürriyetinin tam manasıyla gerçekleştiği bir ülke oluncaya kadar mücadelesini sürdürecektir.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi