İZ GAZETE – İzmir kamuoyu bir süredir Çiğli Belediyesi’nde greve çıkan işçileri konuşuyordu. Sürece ilişkin en son 8 Temmuz Pazartesi günü Çiğli Belediyesi önünde sert bir tartışma yaşanmış, konuya ilişkin konuşan ve ‘Bankamatik Memuru’ olduğu gerekçesiyle işten çıkarılanlar arasında olan Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Gençlik Kolları eski Başkanı Baransel Güler yaptığı açıklamada “Eğer bankamatik memuruysak ispatla ki biz burayı kaldıralım. Ama böyle bir şey yok” demişti.

Çiğli Belediyesi içerisinde 2014-2019 yılları arasında Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan döneminde görev yapan Güler’in iş akdine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Utku Gümrükçü yönetimi tarafından son verilmişti.

O BİLGİYE İZ GAZETE ULAŞTI

Süreç içerisinde Çiğli Belediyesi önünde grev çadırı kurulmuş CHP Çiğli İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu açlık grevine başlamış ve kendisinin ‘Bankamatik memuru’ olduğuna ilişkin açıklamaları ise reddetmişti.

Çiğli Belediyesi’ne bağlı ÇİBEL şirketinin Park ve Bahçeler Departmanı’nda çalışan Baransel Güler’in ‘Kişi Bazında Giriş-Çıkış Raporu’na’ İz Gazete ulaştı.

‘PARMAK İZİMİZ VAR’ DEMİŞTİ

İşten çıkarılma sürecine dair açıklama yapan Baransel Güler, “Başkan 25 Nisan’da şantiyeye geldi. 26 Nisan’da ise ‘işe gelmeme’ ve ‘verilen görevi yerine getirmeme’ maddelerine dayanarak bizi işten çıkardı. Öyle bir şey yok bizim parmak izimiz var” ifadelerini kullanmıştı.

‘BANKAMATİK MEMURUYSAK İSPATLA!’

Güler ayrıca gün içerisinde Çiğli Belediyesi önünde yaşanan gerginliğin ardından yaptığı açıklamada “Eğer bankamatik memuruysak ispatla ki biz burayı kaldıralım. Ama böyle bir şey yok” demişti.

1277 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE SADECE 325 GÜN İŞE GİTTİ

Baransel Güler’in resmi günlerin haricinde çalışması gereken gün sayısı 1277 olduğu öğrenilirken Güler’in 1277 günün 952’sinde işe gelmediği ortaya çıktı. İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre Güler 1277 iş günü içerisinde sadece 325 iş günü çalıştı.

440 GÜN BOYUNCA ÇALIŞMADAN PARA ALMIŞ!

“Çiğli Belediyesi’nde son beş yılda her gün mesaiye geldiğini söyleyen Baransel Güler’in kişi bazında giriş çıkış raporunu inceliyoruz. Burada 2014 yılının sekizinci ayında Çiğli Belediyesi’nde göreve başlayan Baransel Güler’in başlangıç döneminde bir mesaiye gelmesi söz konusu. Fakat yakın bir dönemde ‘görevli’ şekilde mesaiye gelmeme süreçlerini başlatmış. Uzun bir süre görevli olarak Çiğli Belediyesi’nde mesaiye katılmadığını görüyoruz. Görevli süresini incelediğimiz zaman 440 gün boyunca belediyeden çalışmadan maaş aldığını tespit ettik.

‘952 GÜN NEREDEYDİN BARANSEL?’

Devamsızlıklara baktığımız zaman. Baransel Güler 445 gün devamsızlık yapmış ama maaşı tam olarak yatmış. Maaşında herhangi bir kesinti gerçekleşmemiştir. Detaya baktığımız zaman 1277 gün mesai yapmıştır. 1277 günün 952 günü işe gelmediğini tespit ediyoruz. 425 gün devamsızlık yapmış, 87 gün mazeretli olarak işe gelmemiş. Baransel Güler bu 1277 günün sadece 325 günü işe gelmiş ve her ay maaşı tam yatmıştır. Bu 952 neredeydin Baransel?”

MERTOĞLU'NUN DURUMU TARTIŞMA KONUSU...

Öte yandan Çiğli Belediyesi önünde eylem yapan eski CHP Çiğli ilçe baskanı Zeynel Mertoğlu'nun durumu ve bordroları ise halen tartışma konusu olarak yerini koruyor.

HASAN ARSLAN'IN ROLÜ NE?

Ayrıca eski Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise gerek sosyal medya paylaşımları gerekse yerel basın mensuplarını araması ve basınç oluşturmaya çalışması ise sürecin en önemli aktörü olduğunu açıkça belli ettiği fikrini güçlendirdi. Arslan'ın CHP Genel Merkez yöneticilerini ve gazetecileri arayarak CHP'nin yeni belediye başkanı Utku Gümrükçü hakkında yıpratma çalışması yürüttüğü öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi