İz Gazete - CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Seferihisar’da yapılmak istenilen 101 fidan dikiminin engellenmesine tepki gösterdi. Seferihisar Belediyesi’ne Kaymakamlık ve Emniyet tarafından sözlü uyarı yapıldığını söyleyen Altıok, “Öldürülmüş 101 insanımız için dikilecek 101 fidana engel olunmuştur” dedi.

Adalet beklentilerinin karşılanmadığını ifade eden Altıok, “Sokak ortasında insanların bombalarla katledildiği, yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için kamu görevlilerinin yargılanmadığı bütünlüklü travma yüklü bir sürecin sonunda, katledilen insanların anılarını yaşatmak için, üstelik hemen yanı başında  Can Yücel ve faili meçhul cinayetlerle öldürülmüş aydınlarımız için hatıra ormanı varken, Ankara Gar saldırısında katledilmiş insanlarımız için dikilmek istenen fidanlara bile tahammül edilmediği görülmüştür” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenen sorular şu şekilde:

1- IŞİD’in katlettiği insanlarımızın anısını yaşatmak için fidan dikmek isteyen demokratik kitle örgütleri hangi nedenle engellenmiştir? 

2- 2002 yılından bugüne, Seferihisar ilçe sınırları içerisinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait arazilerde oluşturulan hatıra ormanlarının sayısı kaçtır? 

3- 2002 yılından bugüne, Seferihisar ilçe sınırları içerisinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait arazilerde oluşturulan hatıra ormanlarının kaçı için resmi izin alınmıştır? Kaçı resmi izin alınmadan fiilen yapılmıştır? 

4- Resmi izin alınmadan dikilen fidanların, oluşturulan hatıra ormanlarının isimleri nelerdir? 

5- DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Seferihisar Belediyesi’nin fidan dikmeyi planladıkları arazide yer alan Galatasaray Mezunları Hatıra Ormanı’nın resmi izinleri var mıdır? 

6- İzmir’de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’ye yönelik sistematik bir yıldırma politikası mı yürütülmektedir?

Editör: Haber Merkezi