İZ GAZETE- Rize'nin Fındıklı ilçesinde, AKP'li ilçe başkanı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Fındıklı Devlet Hastanesi'ne gönderdiği çöp konteynerlerini hastaneden kaldırttı. Olaya ilişkin açıklama yapan Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, "İBB'nin dayanışma örneği göstererek bize göndermiş olduğu konteynerleri, isimden rahatsız olduğu için kaldıran bir AKP hükümeti var. Burası Türkiye Cumhuriyeti mi yoksa AKP'nin bir şirketi mi? İlçe başkanı bir telefonla nasıl bunları kaldırtabilir? Bunu protesto ediyorum. Bu kadar düşmanca ötelekileştirme aslında gidişin görüntüsüdür."" diyerek tepki gösterdi. 

'1 NİSAN ŞAKASI DEĞİL'

Fındıklı Belediyesi'nin resmi hesabından yapılan paylaşımda, "1 Nisan şakası değil. Fındıklı Devlet Hastanesine vermiş olduğumuz çöp konteynırları üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi yazdığı gerekçesiyle kaldırtıldı" denildi.

'AKP'NİN ŞİRKETİ Mİ?'

Belediye hesabının yaptığı videolu paylaşımda ise Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu sabah bir haber aldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi isminden rahatsız olan bir AKP ilçe başkanı, müdürümüzü baskı altına alarak, canı gönülden halkımıza sağlık hizmeti veren ve vermesi gereken bir kurumda bile üst düzey siyaset yapıyor. Biz Fındıklı Belediyesi olarak hastanemizin ve her kurumun bir dediğini iki etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dayanışma örneği göstererek bize göndermiş olduğu konteynerleri, isimden rahatsız olduğu için kaldıran bir AKP hükümeti var.  Burası Türkiye Cumhuriyeti mi yoksa AKP'nin bir şirketi mi? İlçe başkanı bir telefonla nasıl bunları kaldırtabilir? Bunu protesto ediyorum. Bu kadar düşmanca ötelekileştirme aslında gidişin görüntüsüdür."

Editör: Haber Merkezi