CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dosyasını açıkladı.

Özgür Özel'in açıkladığı dosyanın kritik ismi Emin Şen... Özel, Emin Şen'in bakan müşaviri olarak görev yaptığını bildirirken, 4 Ekim 2016'dan itibaren Süleyman Soylu'nun danışmanı olduğunu kaydetti.

Özel, Emin Şen'i, Süleyman Soylu'nun il il dolaşıp trollük dersi verdirdiği kişi olarak tanımlıyor. Özel'in aktarıdığına göre Emin Şen'in sahibi ve yönetici olduğu 'SM360 Ajans' ve ortağı olduğu 'Native Teknoloji' isimli şirket bulunuyor. Özel, Devlet Memurları Kanunu'nun bakan müşavirlerini şirket sahipliği ve şirket yöneticiliği görevinden men ettiğini, dolayısıyla bakan müşavirinin şirket sahibi olmasının suç olduğu belirtti.

Buna göre, Şen'in sahibi olduğu SM360 Ajans'ın eski ortakları arasında Neslihan Er Oğur ve Mücteba Kılıç bulunuyor. Mevcut çalışanlar arasında ise Emin Şen'in kardeşi Ömer Enis Şen var.

Özel, eski ortaklardan Mücteba Kılıç için Gülen yapılanmasının lideri Fetullah Gülen'in alnından öptüğü kişi olarak bahsetti.

İddiaların odağındaki isim Mücteba Kılıç'tan açıklama geldi. 

DESEK Medya'nın gönderisine verdiği yanıtta Kılıç, "Emin Şen’le ortak olduğum 360 Sosyal Medya Şirketi'ndeki hissemi ekte görüleceği üzere 2011 yılında devrettim. 15 Temmuzla birlikte çöp kovasına bırakılmış isimsiz ihbar mektubu dayanak gösterilerek 26 ay tutuklu kaldım ve ben beraat ettim." ifadelerini kullandı.