İZ GAZETE - 2018 yılının Kasım ayında JMML tanısı konulan 4 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin için %100 uyumlu donöre ihtiyacı var.

18 Nisan'da annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil (haplo) başarıyla sonuçlanmadı. Doktorlar yakın zamana babası Çağdaş Yazıcı'dan haplo deneyecek. Eğer babadan da yarı uyumlu nakil de başarılı olmazsa minik Öykü Arin için tek umut yabancı bir  donör olacak. 

Öykü Arin'in tedavi  süreciyle ilgili yapılan açıklamada,  Sağlık Bakanlığı'nın elinde bulunan yüz bine yakın çalışılmamış numunenin ivedilikle incelenmesi için tüm yolların denenmesi çağrısı yapıldı. Ayrıca donör sayısını artırmak üzere yeni kök hücre bağış kampanyaları için harekete geçilmesi gerektiği duyuruldu. 

YENİDEN DONÖR KAMPANYASI ÇAĞRISI

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Bizler sadece Öykü Arin'in değil kök hücre nakli bekleyen pek çok hastanın da sesi olmaya, umudu olmaya çalıştık. Tedavisi başlayanlarla güçlendik, yaşama tutunması için bütün Öykü'lere Bahar'lara, Mira'lara, Atakan'lara, Azra'lara ve nicelerine destek olduk ve olmaya deam edeceğiz. Ancak sevgili Öykü'müz ile başladığımız bu yolda; Bakanlık yetkililerinin laboratuvarların çalışma kapasitesini arttırdıklarını söylemesine rağmen, toplanan numunelerin işlenmesinin henüz bitmemiş olması bizleri umutsuzluğa sevk ediyor... Bizler Öykü Arin'e Umut Ol Gönüllüleri olarak kök hücre bekleyen binlerce insana umut bir çab a ve çalışmayı ortaya koyduj, şimdi bunun Öykü Arin için de faydalı olmasını istiyoruz. Sayın Sağlık Bkanı'na ve Bakanlık yetkililerine numunelerin bir an önce çalışılması için yurt içindeki ve yur dışındaki imkanların kullanılması konusunda üzerimize düşeni yapacağımızı birçok kezilettik. Sağlık Bakanlığının artık somut bir adım atmasını ve numunelerini en kısa sürede çalışmasını istiyoruz. O nedenle diyoruz ki; Donör sayısını artırmak üzere yeni kök hücre bağış kampanyaları için tüm dostlarımızı harekete geçmeye çağırıyoruz. Sağlık Bakanlığının elindeki 100 bine yakın numunenin çalışılması için tüm yolların denenmesini talep ediyoruz. Öykülerin umudunu yaşatmak sizin elinizde. 

Editör: Haber Merkezi