İZ GAZETE-/İZ GAZETE- İzmir’de kent gündemini uzun süredir meşgul eden Buca Cezaevi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz gün CHP İzmir İl Başkanlığı'nın partililerle birlikte verdiği itiraz dilekçesinin ardından bugün de İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Buca Cezaevi planlarına itiraz etmek için bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri itiraz dilekçelerini İl Müdürlüğü'ne teslim etti. Dilekçe teslimi sonrasında yapılan açıklamada, yarından itibaren konuya ilişkin dava sürecinin başlayacağı ifade edildi.

300’E YAKIN DİLEKÇE

TMMOB İl Koordinasyon Başkanı Aykut Akdemir 300’e yakın dilekçenin verildiğini ifade ederek, “Asıl ihtiyacımız olan şey şimdiye kadarki itirazlarımızın yaşama geçmesi ve Bakanlığın bu konuda titiz davranması… Yarından itibaren dava sürecimiz başlayacak. Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası üzerinden yürüteceğimiz bir dava sürecimiz var. İzmir Barosu ile birlikte bugüne kadar nasıl birlikte yol aldıysak bundan sonra da aynı şekilde süreci yürüteceğiz. Yarın saat 17:30’da İBB Başkanı Tunç Soyer ile birlikte, DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası yürütmesinde, Buca’daki tüm sürece dahil olan bütün kurum ve platformlarla birlikte bir toplantı düzenleyeceğiz. En geniş katılımlı toplantıyı Buca Belediyesi kapalı yüzme havuzunda bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantıya tüm kurumsal temsilciler davetlidir” diye konuştu.

SARI: BUCA’DA YEŞİL ALANLAR YOK

“Buca cezaevi yıkıldı ve üstünü kapattılar” diye konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise “Biz kapatılan o üstte yeşil alanları görmek istiyoruz. Bundan 2 sene önce bu alanda bir deprem yaşadı İzmir. Bundan 1 hafta önce yine Buca kaynaklı bir deprem yaşandı. Buca'da toplanma alanı dediğimiz alanlar yok, Buca’da yeşil alanlar yok. Ancak buna rağmen oraya konut yapmak isteyenlere karşı Buca'nın, İzmir'in tüm güçleri ile sağlıklı kentler için yan yanayız” dedi.

‘LEHİNE SONUÇLANMASINA RAĞMEN…’

Açılan davaların takipçisi olacaklarını ifade eden İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, “Buca’da cezaevinin yıkılması süreci ile mevcut yıkım hakkında bir dava açıldı. Bu dava devam ederken, ne yazık ki üst yapılar yıkıldı. Dava İzmir Barosu lehine sonuçlanmasına rağmen üst yapıların yıkılması tamamlanmıştı. Ancak yerin altında 2 kat daha var ve bunlar yıkılmadı. Bununla ilgili biz İzmir Barosu’nun açmış olduğu davayı takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi