İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Şerif Remzi Ortaokulu'nda öğrenciler ve gönüllü velilerin işbirliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün verdiği el sanatları kursu ile 'Küçük eller sevgi işler' projesi çerçevesinde oyuncaklar, çantalar, kalemlikler, cüzdan gibi el emeği göz nuru ürünler yapıldı. Öğrenciler, 'Bir barınak, bir hayat' projesi ile de sokakta yaşayan kediler için kedi evleri yaptı. Kedi evleri parklara, apartman girişlerine bırakılarak sokakta yaşayan tüylü dostların soğuk havalarda konunaklı bir ortamda barınmaları amaçlandı. Yapılan diğer hediyelik ürünlerin ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yuvalarda kalan, ailelerinin desteğinden yoksun, korunmaya muhtaç çocuklara hediye edileceği belirtildi.

Okulda yapılan, sosyal etkinlik çalışmaların sergilendiği toplantıya Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, şube müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Buket Gülmez, başarılı bir okul olduklarını belirterek, "Öğrenciler sadece ders çalışarak başarılı olmazlar. Sadece bu alanda başarı beklemek de doğru değildir. En güzel ve en kalıcı öğrenme; yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Biz de bu amaçla öğrencilerimizin, derslerinin yanı sıra, sosyal etkinlik alanlarında da çalışmalar yapmalarını, amaçladık. Çalışmalarımızı bundan sonra da sosyal sorumluluk içeren her türlü projede sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya da "Okullar yalnızca öğretim yerleri değildir. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile eğitime katkı sağlanmaktadır. Küçük eller büyük işler yapar. Büyük eller de onlara yol gösterir. Böylece büyük eserler ortaya çıkar. Çalışmalar ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz, sokaklarda yaşamak zorunda kalan sevimli dostlarımız için yardımseverlik anlayışıdır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi