Yaz ayları yaklaşırken  kentin heyecanla beklediği tiyatro festivalleri de yaklaşıyor.  Baharın ilk günleriyle beraber önce Kukla Festivali, ardından Büyükşehir belediyesinin tiyatro festivali. Bir çok ilçe de uzun yıllardır süren festivallerin devam edeceği bir yıl olacak. Dünya gündemini sarsan virüs belasına rağmen insanlar kendi kültürlerini başka kültürlerle paylaşmaya devam ediyor.

İşte 10. Senesinde 9. Kez merhaba diyecek bir festival Toprak Sahne Tiyatro Festivali. Yapıcısı olduğum için değil de, bir tiyatro emekçisi olarak ülke kültürüne bir değer kattığının farkındayız Toprak Sahne Tiyatro festivalinin. Bu yıl İtalya, Kıbrıs, Azerbaycan gibi ülkelerden tiyatro yapıcıları ağırlayacak olan festival, ülke içinden de  bir çok özel, kamu tiyatrolarını da ağırlayacak.

Geçen 10 sene de bir çok engellemelerle karşılaşsak ta, Urla halkı elinden tuttu hep tiyatrocularının. Maddi manevi arkasında durdu festivalinin. Bu yıl her şeyin daha iyi olması umuduyla başlangıç verdik hazırlıklara. Umut ediyorum ki, Urla da değişen yönetim anlayışına rağmen yine omuzlayacak Urlalılar festivalini.

Öte yandan başından beri katılan ekiplerin bir katılımcı değil de doğrudan festivalin yapıcısı olduğu fikrini benimsedik ve deklare ettik. Şimdi İzmirli tüm tiyatro yapıcılarına ve bileşenlerine çağrımızdır. Bu yıl 20-25 Temmuz arası Urla’da “9.Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali” ne tüm İzmirli tiyatro yapıcılarını davet ediyorum