Süreç gerçekten normalleşirse sahneye çıkmayı, sahne tozunu yutmaya devam etmeyi isteyen tiyatro grupları iyi oyunlarla karşınızda olacak. Tanıdığım tüm ekipler harıl harıl çalışıyor. Umarım sahne alıp tekrar eski günlerdeki gibi buluşuruz.

Münevver

Sanatsal dokusu resmen oyunun kokusunun seyirciye ulaşması tanımında. Zihnim oyunu yönetirken seyircinin yaşamış olduğu duygusal değişimlere karşı başka bir perde açıyor.

Oyunun adı Münevver.

İyi bir kalem olan Fırat Memiş’in yazdığı tek perdelik dram türünde bir oyun. İki kişilik. 3 haftadır devam eden sosyal mesafeli provaları şunu gösteriyor ki kafa karıştıran ve matematik sorusu çözercesine bir oyun izleyecek olan seyirci iyi bir kaleme kavuştu. Unutmayın adı Fırat Memiş.

Ölüm ve yaşam arasındaki ince çizginin eziyet veren boyutunu izleyen seyirci, sevgi ve nefreti aynı anda tadımlayacak. Birini, bir şeyi sevmenin hayata bağlayıcılığı bakış açınızı değiştirecek. İzlediklerinizin gerçekliğinden şüphe duyarken hayaliniz oyun sonunu kurgulayacak. Düzenli bir akışta seyre dalarken, kaos ortamında aynı gerginliği yaşayacaksınız.

Fırat Memiş’in yazdığı, benim yani Üzeyir Tavuş’un yönettiği ve Vesile Yeşil ile Fırat Memiş’in sahneyi paylaştığı bir oyun. Normalleşerek tekrardan salonda buluşma hayaliyle provaları devam ediyor.

***

Curcuna Orman Ülkesi  / Sihirli Kitap

Bu süreçte çocukları unutmak olur mu?

Sabah oluyor...

Burası Curcuna Orman Ülkesi

Flamingodur simgesi

Ormanın en tepesindedir yeri

Burası Curcuna Orman Ülkesi

Burada herkes eşittir.

Hep birlikte coşar, oynar, koşarlar.

Burası Curcuna Orman Ülkesi

Sihirli Kitabın ta kendisi...

Kitap okumanın önemini anlatan ve kitapların insan hayatındaki önemini vurgulayan tek perdelik müzikli çocuk oyunumuz. Kitap okumak kendi çevremiz bir yana tüm dünya sorunu haline geldi aslında. Oyunu yazmaya başlamadan önce bir araştırıp ne durumda diye bakmak istedim.

İçler acısı.

Yeni kuşak, kitaptan çok dijital sistemden öğrenme konusunda ilerliyor. Tamam ne var bunda diyenler çıkacak içimizden. Katılıyorum internet ve dijital sistemler günümüzün öğrenme açısından ana kaynağı. Bu oyun bunun zıttını savunmuyor. Curcuna Orman Ülkesi kitaba dokunmanın, okumanın ve yazarın hayal dünyasının içinde dolaşmanın önemini anlatıyor.

Kısacası normalleşmenin ötesinde salonlarda buluşmaya hazırız.