EYT yasasının çıkmasının ardından bankalar emekli promosyon miktarlarını güncelledi. Bankalar belirlenen asgari tutarların üzerine promosyon verebiliyor. 2 milyon 200 bin EYT'linin de sisteme girmesiyle bankalar arasındaki promosyon yarışı hız kazanacak.
2 milyon 200 bin EYT'linin emekli olacağının açıklanmasının ardından bankalar arasında promosyon yarışına başladı. 
Bu kapsamda promosyon ücretlerini güncelleyen TEB yeni promosyon kampanyasını açıkladı. Maaşa göre promosyon ödemesi veren TEB, 4 bin 200 TL'den 7 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi yapacak.
TEB'in emekli maaşına göre verdiği promosyon ödemesi şöyle:
Emekli maaşı 3 bin 500 ile 7 bin 500 TL arasında olanlara 4 bin 900 TL,
Emekli maaşı 7 bin 500 ile 9 bin 999 TL arasında olanlara 6.300 TL,
Emekli maaşı 10 bin TL'nin üzerinde olanlara 7 bin TL ödeme yapılacak. 

Promosyondan faydalanmak isteyenlerin bankaya 3 yıl maaş alma sözü vermesi gerekiyor.
Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıl taahhüt süresi dolanlar ve yeni emekli olanlar, maaşlarını istedikleri bankaya taşıyabiliyor. Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabiliyor.
Maaşlarını taşımak isteyenler bankaya bildirim yapmak zorunda. Bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabiliyor. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanını ise iade ediliyor.