Karabağlar Belediyesi yönetimi ile belediyede örgütlü olan Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube arasındaki süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan bine yakın belediye işçisinin grevi dördüncü güne girdi. 

Greve katılım tam şekilde sürerken, ilçedeki belediye hizmetlerinin büyük bir kısmı durmuş durumda. Grev, belediyenin, temizlik, fen, park bahçeler ve idari işler gibi çok sayıda birimini kapsıyor.Grevle birlikte ilçedeki temizlik hizmetleri dün kesintiye uğradı. İlçede 3 gündür çöpler toplanmadı, park, bahçe ve bulvar gibi alanların bakımı yapılmadı, sokak ve caddelerdeki tadilat, bakım, asfaltlama gibi faaliyetler gerçekleşmedi.

Greve yönelik Genel İş üyesi belediye işçilerinin destekleri devam ediyor. İşçileri dün akşam Genel İş İzmir 2 Nolu Şube üyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ işçileri bu sabah da Genel İş 6 Nolu Şube üyesi Bayraklı Belediyesi taşeron işçileri ziyaret etti. 

TİS sürecleri uyuşmazlıkla sonuçlanan ve gelecek hafta grev kararı asması beklenen Genel İş İzmir 2 Nolu Şube üyesi, Büyükşehir Belediyesi İZENERJİ işçileri de grevdeki Karabağlar Belediyesi işçilerini ziyaret etti. İZENERJİ işçileri 'Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz', 'Birleşe Birleşe Kazanacağız', 'Sözleşme Hakkımız Grev Silahımız', Yaşasın Sınıf Dayanışması' sloganları ile KARBEL işçilerinin yanına yürüdü. 

İşçilere seslenen Şube Başkanı Arif Yıldız, KARBEL işçilerinin kendileri için de yol açtığını belirterek 'Biz de TİS sürecimizi sizin gibi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bizler de sizin açtığınız yolda yürüyeceğiz. İşçilerin taleplerinin kulak tıkayan, yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanıltmaya çalışan belediye başkanı unutmasın ki bizler gerçeği biliyoruz. Bizler de 4 bin İZENERJİ işçisi olarak sizlerin grevinin başarılı olması için yanınızdayız" dedi. 

HAFTAYA İZMİR'DE HAYAT DURUR

İşçilere seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı de, önümüzdeki haftaya kadar belediyenin işçilerin taleplerini kabul etmemesi durumunda Çarşamba ya da Perşembe günü bütün DİSK'e bağlı sendikalarla birlikte İzmir'de hayatı durdaracaklarını söyledi. 'Referandum sürecinde CHP'li belediyede grev mi olur' diyenlere de cevap veren Sarı şunları söyledi "İş, aş, ekmek mücadelesi ne kadar onurumuzsa, cumhuriyeti, laikliği, barışı da savunmak bizim o kadar onurumuzdur. Burada grev var diye, bizi tek adam diktatörlüğüne evet mi diyeceğimizi düşünüyorlar. İşçileri açlığı dayatan belediye yöneticilerine seslenmek istiyorum. Gelin bir saat çöp toplayabilecek misiniz, o kokuya dayanabilecek misiniz? Görelim. Hem toplu sözleşmede, hem de TİS sürecinde irade biziz. Hem referanduma hem de bu TİS'e hayır diyoruz" 

'TÜRKİYE İŞÇİ SINIFINA ÖRNEK OLSUN'

KARBEL işçilerini bu sabah ziyaret eden Genel İş İzmir 6 Nolu Şube üyesi Bayraklı Belediyesi işçileri de 'KARBEL İşçileri Yalnız Değildir' pankartı işçilerin yanına yürüdü. Belediye önünde işçilere seslenen Şube Başkanı Emine Yılmaz da gerektiğinde bütün üyeleri ile birlikte Karabağlar Belediyesi'nin önüne geleceklerini ifade ederek "6 Nolu Şube olarak yanınızdayız. Sizleri tebrik ediyorum. İlk gün geldiğimde sizin gözünüzde o ışığı görmüştüm. Bize yeni 15-16 Haziranların olabileceğini gösterdiniz. Bu greviniz tüm Türkiye işçi sınıfına örnek olmalı. Eminim bu onurlu, gururlu mücadeleniz başarı ile sonuçlanacaktır" dedi. Yılmaz, referandumda hayır çıkması için çalışma çağrısında da bulundu.

Evrensel

Editör: Haber Merkezi