Ortaya faş olan pisliklerden anlıyoruz ki, aslında anlatılanlar, yapılanların çok azı. Bilmediğimiz kim bilir neler var. Ama artık şunu biliyoruz, ortada milyon, milyar dolarlar uçuşuyormuş!.. Birileri acayip zengin oluyor, birileri inanılmaz komisyonlar cebe indiriyormuş. İhaleler, gayrimenkul işleri, MB’nın 128 milyar doları… Neler var neler!..

 Yahu bunlar bu ülkenin zenginliği, parası pulu!..Mala, mülke, paraya, krediye, araziye..Ne derseniz deyin; çöken çökene!..Nereye, hangi dipsiz kuyuya, kimlerin çıkarına, hangi amaçla gitmiş, bilmiyoruz(!)

Bir de toplumun çok büyük çoğunluğunun durumuna bakın. Yoksulluk açlık sınırında, işsizlik almış gitmiş. Millet çaresiz günü kurtarmaya, ayakta ve hayatta kalmaya çalışıyor. Düşünün bir avuç azınlığın cebine giden bu zenginlik ülkenin gelişmesi için yatırım ve istihdam için kullanılsa neler olmaz ki? Uçar bu ülke uçar yeter ki kaynaklar halk için kullanılsın.

Eğer bir ülke yanlış ellerdeyse, kötü yönetiliyor ve zenginlik yönetimin bekası için kullanılıyorsa, o ülkede refahtan, huzurdan, kalkınmadan ve demokrasiden söz edilemez.

Evet, Türkiye kötü yönetiliyor, aslında çok zengin olan kaynaklar halk için ülke için kullanılmıyor. Bunun son bulması ve ülke yönetiminin, kaynakları halkın çıkarları için kullanacak liyakatli kadroların eline geçmesi lazım. O nedenle seçim sandığının biran önce gelmesi gerekiyor. Önce hedef bu gidişi durdurmak!

Yahu hepiniz oradaydınız!..

İşlerine geldiğinde olmayanı ‘varmış’ gibi olanı da ‘yokmuş’ gibi göstermek AKP iktidarının en bilindik stratejilerinden biridir. Algıyı buna göre dilediklerini gibi oluşturdular yıllardır. Ama içlerinden birinin ifşaatları ortalığa dökülünce ortalık karıştı.

‘Suskunluk ikrardan gelir’ diye bir laf vardır, Erdoğan ‘susma’ talimatı verdi. Ama millet bir cevap istiyor.  Yargıdan ‘ses’ geldi, iddiaları araştırmak için harekete geçmek değil elbette, HDP’yi kapatmak, gazeteci Can Dündar için kırmızı bülten çıkarmaya çalışmak.

Yargı böylece ‘görevini yapmanın rahatlığı’ ile ‘varmış’ gibi yapmaya devam ederken, Erdoğan sessizliğini bozdu. Yazarken bile gülüyorum vallahi!..Sedat Peker’i de CHP’ye kitledi, işi bitirdi!!

Yahu adam haftalardır AKP ve AKP’lilerle olan bağını anlatıp duruyor. Bedava verdiği kahveleri söylüyor, ilişkileri ortaya döküyor. Telefonda konuştukları CHPli mi, mitingler CHP için miydi?

Yıllarca birlikte yol yürüdükleri FETÖ’yü de muhalefete kitlemeye çalıştılar yetmedi şimdi de Sedat Peker CHP’li öyle mi!.. Vallahi kargalar güler diyeceğim ama onlar bile ‘yahu hepiniz oradaydınız’ der, O kadar yani!

Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz!..

Yıllardır yaratmaya çalıştıkları ve belirli bir kesim üzerinde başarılı oldukları bir algı var, ‘bunlar iktidardan gitmez arkadaş’… Elde ettikleri güçle, iktidardan gitmemek için her yolu deneyeceği söylenir ama artık yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğunun yıkıldığı görülüyor.

Son günlerde yaşananlar ve muhalefetin kararlı biçimde seçim istemesi ‘bunlar gitmez’ algısını yerle bir etti. Halk artık AKP sonrasını konuşuyor. ‘Bunlar gitmezmiş’ ha, yok öyle şey, bal gibi giderler ve gidecekler hele sandık gelsin de…