İZ GAZETE- 26 Ağustos tarihinden itibaren bayilerde yer alacak olan günlük İz Gazete'nin yazar kadrosu şekillenmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi 25. ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, her ayın ilk pazartesi günü günlük İz Gazete'de okurlarımızla buluşacak. Altıok ayrıca; gazetemiz için özel röportajlar da hazırlayacak.

ZEYNEP ALTIOK AKATLI KİMDİR?

1968 yılında Ankara’da doğdu. Felsefeci, yazar Füsun Akatlı ile Şair Metin Altıok’un kızı. İÜ Sosyal Antropoloji Bölümü’nü bitirdi. İletişimciliği meslek olarak seçti. 19 yıl çokuluslu reklam ajanslarında müşteri ilişkileri koordinatörlüğü, grup yöneticiliği yaptı. Kariyerini profesyonel iletişim danışmanı olarak sürdürdü.

1993 yılında bir ortaçağ karanlığında (Sivas Katliamı) babası Metin Altıok’u yitirdikten sonra, bu acının ardından şairi ve Sivas utancını unutturmamak için yazdığı yazıları, denemeleri, yaptığı kültür ve sanat söyleşileri çeşitli gazete ve dergilerde yayımladı. Çeşitli kitap çalışmalarına makaleleri ile katkı sundu ve editörlük görevi üstlendi. Birgün gazetesi ve Sosyal Demokrat Dergi yazarlarındandır. Portre yazılarını ve anılarını Yıldız İzi (Doğan Kitap) adıyla bir kitapta topladı. Babası Metin Altıok için hazırladığı Gölgesi Yıldız Dolu adlı ‘Armağan kitap’ 2003’te basıldı, 2013’te de katliamın 20.yılı nedeniyle güncellenmiş biçimiyle Doğan Kitap’tan çıktı. Babasının ona yazdığı mektupları Metin Altıok'tan Zeynep'e Mektuplar (Kırmızı Kedi) adıyla kitaplaştırdı. Siyaset ve sanat içerikli denemelerin yer aldığı ‘Acısı Bende Kalsın’ (Kırmızı Kedi) Nisan 2015‘de, İçi Boşaltılan Cumhuriyet ve Laiklik (Tekin Yayınevi) ve Sivas Katliamı’nın 25.yılı anısına Eren Aysan’la birlikte hazırladığı #unutMADIMAKlımda (Kırmızı Kedi) 2018’de yayınlandı.

Öte yandan görev aldığı STK’lar yanı sıra, siyasal alanda da sorumluluk üstlenip 2012’de CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığına, 2014’te CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 2016’da yeniden Parti Meclisi’ne seçilerek İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 25 ve 26. Dönem CHP İzmir Milletvekili olarak görev yaptı.

Toplumsal Bellek Platformu, Birleşik Haziran Hareketi, Barış İçin Kadın Girişimi, Barış Bloku gibi platformlar yanı sıra ÇYDD, PEN Yazarlar Derneği üyesi; Kadın Eserleri Kütüphanesi Bilgi Merkezi Vakfı genel kurul üyesi, Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı ve SODEV yönetim kurulu üyesi; Ege Barış ve İletişim Derneği Genel Sekreteri olarak sivil toplum kuruluşlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

İnsan ve doğa hakları alanında yürüttüğü çalışmaların yanı sıra CHP Kültür Sanat Komisyonu’nun oluşumu için çalışmalar yürütmüştür. Ülkemizde kültür ve sanat dünyasına yönelik baskı ve engellemelere karşı kültür ve sanat politikalarının belirlenmesi ve sanat dünyasının sorunlarının çözümü için kültür ve sanat kurumlarıyla, sanatçılarla ve onların örgütleriyle iletişim ve dayanışma içerisinde çalışmalar yürütmektedir.

LANSMAN 23 AĞUSTOS’TA…

Gazetemiz 26 Ağustos’tan itibaren İzmir’in dört bir tarafında günlük olarak bayilerde olacak. İzmir’in yerel gazetelerinin aldığı karara uyarak, Pazar günleri hariç her gün çıkacak olan günlük İz Gazete’nin lansmanı ise, 23 Ağustos Cuma günü saat 19’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılacak.

Editör: Haber Merkezi