EDİZ VERDİOĞLU-‘ Yerel Medya Koordinasyonu Çalıştayı ve Eğitim Programı’ başlığında gerçekleşen eğitim programına Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 20’ye yakın gazeteci katıldı. Dokuz8HABER, yerel medyanın güçlendirilmesine yönelik yaptığı eğitimlere devam ediyor. Ankara’da Gordion Otel’de ‘Yerel Medya Koordinasyonu Çalıştayı ve Eğitim Programı’ başlığında gerçekleşen eğitim programına İzmir, Kütahya, Antalya, Adana, Mersin, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin gibi 18 farklı ilden 20’ye yakın gazeteci katıldı. Katılımcılar, ilk olarak kendilerini ve kurumlarını anlatırken, geldikleri kentlerde yerel medyanın sorunları hakkında bilgi verdi. Eğitim programında medyada dijital dönüşüm süreci ve yerel medyaya etkisi ile seçimlerde haber takibi konuları tartışıldı.

“HABER ALMADA SIKINTI YAŞIYORUZ”

Program hakkında bilgi veren Dokuz8HABER kurucusu Gökhan Biçici, toplantının amacının Seçim 2019’a yönelik yerel medya koordinasyonunu oluşturmak olduğunu belirterek, “Türkiye toplumunun en önemli kaygılarından birisi habere ulaşmak. Haber alma hakkı açısından sıkıntılı bir dönemi yaşıyoruz. Bu kaygının en fazla hissedildiği dönemler de seçim dönemleri” dedi.

“HABER HAVUZU OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Yerel medyanın dinamizmi temsil ettiğini ifade eden Biçici, bir platform oluşturmak istediklerini, bugünkü toplantıda da bu platformun kuruluşunun ilk adımını attıklarını kaydederek, “Şuanda 18 kentten yerel medya temsilcisi arkadaşlar aramızda. Ülke çapındaki bölgesel dağılım da oldukça iyi. İzmir’den Aydın’a, Hakkari’den Diyarbakır’a, Adana’dan Mersin’e, Antalya’dan Kütahya’ya ve Malatya’dan Elazığ’a kadar farklı kentlerden, farklı nüfus, sosyolojik, siyasi düşüncelere sahip kentlerden yerel medya kuruluşu temsilcileri geldi. Böyle bir toplantı yapınca yerel medyanın sorunları da, Türkiye’deki gazeteciliğin sorunları da öne çıkıyor. Elbette bunlar alt gündemimiz ama buradaki öncelik 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere yönelik ülke çapında haber havuzu oluşturmak, haber paylaşım platformu yaratmak” diye konuştu.

Eğitim programının ikinci gününde gazetecilik için sosyal medya, dijital çağda veri doğrulama ve dijital çağda veri güvenliği konuları görüşülecek.

DEV HABER

Editör: Haber Merkezi