İZ GAZETE - Gazete ekibimizle gündem hakkında sohbet eden Arslan, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Yerel seçimleri kazananın, genel seçimlere avantajlı gireceğinin altını çizdi.

‘HABERCİLERİN SANSÜRE MARUZ KALMAMASI OLDUKÇA ÖNEMLİ’

Türkiye’de medyada çok zor durumda olduğunu ifade eden Arslan, Haber, gerçeğin orada olmayanlar için yeniden inşa edilmesidir. Bu inşayı gerçekleştiren kişilerin, yani habercilerin özgür olması, sansüre maruz kalmaması oldukça değerli. Halkın haber alma özgürlüğü, yalnızca özgür kalemler ile mümkün olabilir.” diye konuştu.

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Gazeteciler toplumun aydınlık yüzleridir, değerleridir. Gazetecilik meslek ahlakına bağlı bir şekilde meslek hayatını sürdürebilmek, günümüz Türkiye’sinde oldukça zor. Bu mesleği tercih eden bireyler oldukça cesur ve kararlı kişilerdir. Basının temel taşı yerel basındır. Yaşam kentlerdedir, köylerdedir. Köylerin ve kentlerin resmini yerel basın çizebilir. Yerel basının takip ve teşvik edilmesini önemli buluyorum. İzmir’in önemli yayın organlarından birini oluşturarak halk ile kent arasındaki bağı güçlendirmeye katkıda bulunduğunuz için sizleri kutluyorum. Umuyorum ki kaleminiz hep gerçeği yazar.”

Editör: Haber Merkezi