İZ GAZETE – Yerel seçim tartışmaları yaklaşırken, hükümet kanadının İzmir’deki sesi olan Yeni Asır gazetesi de daha saldırgan şekilde CHP’ye ve sol kamuoyuna yüklenmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de geçen Seferihasar Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında gerçek dışı ve abartılı ifadelerle algı operasyonu yapan Yeni Asır, iddiaları çürütülmesine rağmen Soyer’e saldıran haberler yapmaya devam etti.

İzmir kamuoyunda eskisi gibi bir etkisi olmamasına rağmen, ‘havuz’ tarafından finanse edilerek algı yaratmaya çalışan gazete sonrasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve bugün ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ı hedef alan manşetler attı.


 

PEKDAŞ CHP’YE ÇALIŞMIYORMUŞ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın 5 yıl boyunca Konak’ın sorunlarını çözmek yerine konserler düzenlediğini ve CHP yerine HDP’ye çalıştığını iddia eden gazete, belediye personelini ise ‘yasadışı örgütler’ ile bağlantılı göstermeye çalıştı. Konak Belediyesi’ni ve Sema Pekdaş’ı 2 gün üst üste gündem eden ancak hiçbir somut veriye yer veremeyen Yeni Asır, Sema Pekdaş’ın asker ailelerinden keserek HDP’ye para aktardığını iddia etti. Gazete, Başkan Pekdaş’ın HDP’nin Konak sınırları içerisinde düzenlediği ‘Adalet Nöbeti’ni CHP’li vekiller ile birlikte ziyaret etmesini ise suç gibi gösterdi.

İZMİRLİLER ÖZKAN’I İSTEMİYORMUŞ

Yeni Asır bugün ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçtiği iddia edilen bir diyaloğu manşetine taşıdı. Yine somut hiçbir veriye dayanmayan habere göre Kemal Kılıçdaroğlu,  Tuncay Özkan’a “İzmirliler seni istemiyor” demiş.

Editör: Haber Merkezi