24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da arabasına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta anlamlı etkinliklerle anılacak. Anma etkinlikleri 24 Ocak Cumartesi günü saat 19.30’da “Uğur Mumcu Anma Yürüyüşü” ile İstasyon Meydanı’ndan başlayacak. “Uğur Mumcu Heykeli ” önünde son bulan yürüyüşün ardından heykel önünde “Susturamazlar” adlı müzik ve şiir dinletisi düzenlenecek.

'BUGÜN NE YAZSAM'

25 Ocak Cumartesi günü ise İstasyon Meydanı Carpouza Cafe Önü’nde 12.00- 17.00 saatleri arasında “UĞUR’LAR Olsun” adlı fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergide faili meçhul cinayetlere kurban giden aydınlar ve gazetecilerle ilgili cumhuriyet gazetesinin manşetleri yer alacak.

Karanlık bir suikast ile aramızdan ayrılan Devrim şehidi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu için Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, Efes Selçuk Tiyatro Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak, “Bugün Ne Yazsam” tiyatro oyunu ile son bulacak. Uğur Mumcu’nun, “Bir Pulsuz Dilekçe” kitabından esinlenen Cumhuriyet Gazetesi Işık Kansu tarafından yazılan, yönetmenliğini Serkan Baştürk’ün yaptığı oyun Toprak Sahne oyuncuları tarafından sahnelenecek.Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, tüm ilçe halkını Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en cesur gazetecilerinden biri olan Devrim şehidi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu 24-25 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan anma etkinliklerine davet etti.

Editör: Haber Merkezi