Bergama Kültür Merkezi BerKM’de, Bergama Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe medya profesörü Haluk Şahin ve gazeteci-yazar Gökmen Ulu katıldı.

"UĞUR’U KORUYAMADIK, YERİNİ DOLDURAMADIK"

Mumcu’dan Günümüze Medya ve Demokrasi” adıyla düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Prof. Dr. Haluk Şahin; “Uğur Mumcu cesur bir gazeteciydi. En önemli özelliklerinden birisi, bir gazeteci olarak olgulara önem vermesiydi. Kendisinin meşhur bir lafı vardır ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’ diye. Belgeli çalışan bir gazeteciydi, çok araştırırdı. Uğur Mumcu hırsızlar, katiller ve din istismarcıları açısından maalesef bir hedefti. Ve biz Uğur’u koruyamadık. O’nun yerini de dolduramadık. Türkiye’de kâğıt mürekkep gazeteciliği dönemi Uğur Mumcu ile beraber bitmiştir. Ondan sonra medya dönemi başlar. Tek teselli aradan 25 yıl geçtikten sonra hala unutulmaması ve anılmasıdır. Uğur Mumcu unutulmadı, unutulmayacak, Türk basın tarihindeki vazgeçilmez yerini her zaman koruyacaktır” dedi.

"CUMHURİYET’İN MAYASI TUTMUŞTUR"

Şahin, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten çıkış yolu hakkında; “Çözüm kendimize güvenmektir. Cumhuriyetin mayası tutmuştur. Orasında burasında bazı küfler olmasına rağmen, aradan uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen böyle toplulukların bir arada bulunabilmesi bir umut kaynağıdır. Gökmen’in de takip ederek haberlerini aktardığı ‘Gezi’ otoriterliğe karşı haydi deme haysiyetini taşıyan akıllı ve esprili gençlik olduğunun müjdecisidir. Ben geleceğin bilimden, aydınlıktan ve doğruluktan doğacağı kanısındayım” diye konuştu.

"BAĞIMSIZLIK BAYRAĞINI DÜŞÜRMEYECEĞİZ"

Sözcü operasyonunda tutuklanarak 174 gün Silivri’de yatan gazeteci Gökmen Ulu ise; “Biz Uğur Mumcu’dan devraldığımız bağımsızlık bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Her şart ve koşulda, basın hürriyetini savunmaya ve gazetecilik yapmaya devam edeceğiz” dedi.

SESLENİŞ’İ SESLENDİRDİ

Söyleşi sonunda ise Gökmen Ulu, Bergama Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Duygu Şahin ile birlikte Uğur Mumcu’nun “Sesleniş” yazısını seslendirdi. Bergamalı müzisyenler Muhsin Kıratlı ve Erol Canlı’nın fon müziği eşliğinde seslendirilen şiir, salondaki katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Nurcan Şengül katılımlarından dolayı Prof.Dr.Haluk Şahin ve gazeteci Gökmen Ulu’ya üzerinde Uğur Mumcu’nun resminin olduğu parşömenden yapılmış plaket takdim ettiler.

BerKM fuayesinde ise gazeteci Gökmen Ulu, Bergamalı vatandaşlara “Yıkılma Sakın”, Prof.Dr.Haluk Şahin ise “Bab-ı Ali’de Cinayet” adlı kitabını imzaladı. 

Editör: Haber Merkezi