ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD eski Başkanı Barack Obama, Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amerikalı iş insanı Warren Buffett, ünlü şarkıcı Kanye West, ABD'li politakacı ve iş insanı Michael Bloomberg, Apple ve Uber'in Twitter hesabından Bitcoin dağıtımı yaptıklarına dair mesaj paylaştı.

Mesajda "Adresime gönderilen tüm Bitcoin ödemelerini iki katına çıkarıyorum. Bin dolar gönderiyorsun ve 2 bin dolar geri gönderiyorum" ifadeleri yer aldı.

KISA SÜREDE 789 BİN TL DEĞERİNDE BITCOIN TOPLANDI

ABD basınında yer alan haberlere göre, Hacker'lar mesajın altında verilen Bitcoin hesabına kısa sürede 12.5 Bitcoin yani yaklaşık 789 bin lira para topladı.

Hacker'lar tarafından ele geçirilen hesaplar üzerinden atılan mesajların birçoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bağış yapılması istendi.

SALDIRGANLARDAN AÇIKLAMA: PARANIZ DOĞRU ADRESLERE GİDECEK

BBC'de yer alan haberde ise saldırganlara ait olduğu belirtilen bir hesap üzerinden "Bu bir 'yardım' saldırısıydı paralarınız doğru adreslere gidecek" mesajının paylaşıldığı bilgisine yer verildi.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA

Olayın ardından Twitter, destek hesabından konuya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Soruşturuyoruz ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz." ifadesi kullanıldı.

Ele geçirilen Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlar ise kısa sürede silindi.

Blockchain kayıtlarına göre, saldırganlar kısa sürede 12.5 Bitcoin yani yaklaşık 789 bin lira para topladı.

SİBER SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ?

Söz konusu olayın bazı 3'üncü parti uygulamalarda ve Twitter Core sisteminde keşfedilen açık sayesinde gerçekleştiği düşünülüyor.

15 Temmuz gecesi siber saldırganların bu açıklardan yararlanan bazı ünlülerin ve kurumsal firmaların resmi hesaplarını hack'leyerek Twit attığı düşünülüyor.

TRUMP'IN HESABI GÜVENDE

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabına ilişkin ise Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Trump'ın hesabının güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

TWITTER'IN BORSA DEĞERİ DÜŞTÜ

Dün gece yaşanan bu olay sonrası Twitter’ın borsa değeri yüzde 4'ün üzerinde düşüş yaşadı.

TWITTER CEO'SU DA HACK'LENMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in resmi Twitter hesabı hack'lenmiş, mikro blog platformu hesabı geri aldıktan sonra bu olaya neden olan sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

Editör: Haber Merkezi