Mumcu için ilk etkinlik Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Anıtı’nın önünde saat 11:00 da düzenlenecek. Anma töreninin ardından bu kez de akşam saat 19:00'da Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Konferans Salonu’nda bir söyleşi gerçekleşecek.

Moderatörlüğünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in yaptığı, “Uğur Mumcu, Adalet ve Demokrasi” konulu söyleşiye konuşmacı olarak Gazeteci İsmail Saymaz ile Tarihçi, Yazar Sinan Meydan katılacak.

'ONUN FİKİRLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uğur Mumcu’nun dürüstlük, aydınlık ve devrimciliğin sembolü olduğunu belirterek, “O’nu bu aydınlığı, dürüstlüğü ve devrimciliği için katlettiler. Hala da bu ülkenin aydınlık insanlarını katletmeye çalışıyorlar. Bizler yaşadıkça Uğur Mumcu ismine hep sahip çıkacağız. O’nun fikirlerine, düşüncelerine sahip çıkacağız ve gelecek kuşaklara aktaracağız. Bunu unutmamak ve unutturmamak zorundayız. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça da Mumcu ve Mumcu’lar hep yaşayacak, bundan hiç şüphemiz yok” diye konuştu. Başkan Selvitopu ayrıca Mumcu’nun Anıtı’nın önündeki anma töreni ile akşam düzenlenecek olan söyleşiye Karabağlarlı tüm vatandaşları davet etti.

Editör: Haber Merkezi