İZ GAZETE - Basmane’ deki Smart Otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Türkiye Parlamentolar Birliği İzmir Şube Başkanı Avukat Metin Öney, Başkan Yardımcısı Erdal Karademir, sayman Rahmi Sezgin yönetim kurulu üyeleri Muharrem Toprak, Suat Çağlayan, Göksel Kalaycıoğlu ve Denetleme kurulu başkanı Canan Arıtman katıldılar.

Başkan Öney, 2009’dan bu yana olduğu gibi farklı parti kökenlerine sahip eski parlamenterlerle ittifak içinde çalışmaya devam edecekleri vurgusunu yaptı. Öney, ittifakla çalışmanın ana ilkelerde bir araya gelmekten kaynaklandığını belirtti. “Atatürk’e Ulus devlete laikliğe, tam bağımsızlığa, vatanın bölünmez bütünlüğüne , din ve vicdan özgürlüğüne” saygı temelinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Öney, bilgi birikimlerini ve deneyimlerini toplumla paylaşmaya devam edeceklerini açıkladı.

10 Kasım’a da değinen Öney, “Atamızı seveceğiz, seviyoruz, sevmeye devam edeceğiz.” Diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Son Kasım’a kadar” afişlerini çok beğendiklerini ifade etti.

Öney, Türkiye Parlamentolar Birliği’nin lokalinde yarın yapılacak olan (8 Kasım ) Emekli Büyükelçi Onur Öymen’in konuşmacı olarak katılacağı “ Atatürk’ten bugüne Dış Politika” konferansında İzmirlileri davet etti.

Editör: Haber Merkezi