İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Hollanda Krallığı Büyükelçiliği desteği ile başlayan ‘Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR Projesi’ gazeteci eğitimleri tamamlandı. İzmir, Manisa ve Muğla’dan 45 gazeteci, iletişim fakültesi öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı 30 saatlik toplumsal cinsiyet odaklı eğitimler 11 Aralık tarihinde tamamlandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde, proje telif programı kapsamında  haber ve belgesellerin değerlendirilmesi için Nar projesi yayın kurulu oluşturuldu. Deneyimli gazeteci ve belgeselcilerin yer aldığı yayın kurulunda Prof.Dr.Sevda Alankuş, Berrin Tuncel, Hülya Dinçel, Zekiye Ergün ve Salih Soysal yer alıyor.   İlk toplantısını İzmir Gazateciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve Başkan Yardımcısı Semih Aksoy katılımıyla gerçekleştiren yayın kurulu, başvuruda bulunan haberleri değerlendirdi.

Nar Projesi haber grubu eğitmeni Evrim Kepenek’in gazetecilere danışmanlık yaptığı proje kapsamında yayın kurulundan geçen haberlere telif desteği verilmeye başlandı. 9 Eylül Gazetesi’nde yayınlanan ilk Nar Projesi haberi Deniz Uçar’ın “Genç LGBTİ Derneğin’nden ayrımcılığa karşı kampanya” haberi oldu. https://www.dokuzeylul.com/nar-projesi/genc-lgbti-derneginden-ayrimciliga-karsi-kampanya-h197905.html

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, ‘NAR- Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi’ ile şiddete karşı farkındalık oluşturarak, medyada  toplumsal cinsiyet eşitliği dilini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirtti, 45 gazetecinin 30 saatlik eğitim aldıklarını kaydeden Gappi, Nar Projesi kapsamında şiddetin medyada yer alış biçimini dönüştürerek, olumlu örnekleri de öne çıkaracaklarını belirtti.

‘Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR Projesi’ telif programı kapsamında İzmir, Manisa, Muğla’da yaşayan gazetecilerin yönlendirdiği özgün haberler 9 Eylül Gazetesi ve web sitesinde yayınlanacak. Proje kapsamında ayda 6 habere telif verilecek.

Editör: Haber Merkezi