ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Sözcü gazetesine yönelik operasyon kapsamında 19 Mayıs’ta gözaltına alındıktan sonra 26 Mayıs’ta tutuklanan İzmir muhabiri Gökmen Ulu, tam 165 gündür hapishanede. 73 sayfalık iddianamesi kabul edilen Sözcü davasının ilk duruşması 7 Kasım'da İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda başlayacak. 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma sonunda Gökmen Ulu’nun tahliye edilmesini bekleyen dostları, ilk duruşmada Ulu’yu yalnız bırakmayacak. Ulu’ya destek için Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi İzmir’den de yüzlerce kişi Çağlayan Adliyesi’ne gidecek. İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaptığı bir açıklama ile duruşmaya katılım çağrısında bulundu. Cemiyetten yapılan açıklamada “İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 7 Kasım 2017 Salı günü Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan Sözcü Gazetesi Muhabiri, İzmirli gazeteci Gökmen Ulu'nun davası için 6 Kasım Pazartesi akşamı İstanbul'a otobüs kaldırıyor. Duruşmaya izlemek ve Gökmen Ulu'ya destek olmak isteyen meslektaşlarımızın cemiyetimize isimlerini yazdırmaları rica olunur.” ifadelerine yer verildi. Duruşmaya destek için başta Gökmen Ulu’nun memleketi Dikili olmak üzere, İzmir’in birçok ilçesinden de otobüs kaldırılacak. Desteğe gidecek olanlar saat 10'da Adliyenin önünde buluşacak. 

Öte yandan, CHP’li politikacılar ve belediye başkanları da Gökmen Ulu’yu yalnız bırakmayacak. CHP İstanbul milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş’ın yanı sıra, İzmir milletvekillerinin tamamına yakınının yarın Çağlayan Adliyesi’nde olması bekleniyor. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da Gökmen Ulu’ya destek için İstanbul’a gideceği öğrenildi. 

‘GÖKMEN’İN TUTUKLANMASINA SEBEP OLAN İDDİA ÇÜRÜDÜ’

CHP İzmir milletvekili Atila Sertel konuya dair gazetemize yaptığı açıklamada yarın Çağlayan Adliyesi önünde olacağını belirtti. Sertel, “Hem CHP’li vekiller, hem gazeteciler, hem de İzmir’den gelen yurttaşlar orada olacak. Ben Gökmen’in ve Sözcü gazetesinin zerrece suçu olduğuna başından beri inanmıyorum. Gökmen gazetecilik faaliyeti yapmıştır. İddianamedeki Gökmen’in Cumhurbaşkanı’nın yerini teşhir ettiği iddiası çürümüştür. Keşif uçuşlarıyla Cumhurbaşkanı’nın yerinin önceden tespit edildiği kanıtlanmış, başka davalarda insanlar bu konuya dair itiraflarda bulunmuş,  Gökmen’in tutuklanmasına sebep olan iddia da ortadan kalkmıştır.  Ben Gökmen’in tahliyeden öte beraat edeceğini inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘GÖKMEN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK’

“Ben de yarın orada olacağım. Gökmen Ulu’nun Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşecek olan büyük buluşmanın ardından özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum” diyen  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Mustafa Balbay da gazeteci davalarında çetin mücadelelere tanık olduklarını ifade etti. Balbay, “Gökmen’i birkaç kez ziyaret ettim. Gökmen dışarıda muhabirliği dimdik yapmıştı. İçeriyi de yeni üretim yeri yaptı. İlk kitabını hapiste yazdı, önümüzdeki günlerde o kitaba dair bilgiler kamuoyuyla paylaşılacaktır.  Ben, Sözcü gazetesinden başlayarak, Kasım ve Aralık aylarında görülecek olan Cumhuriyet ve Birgün davalarının da öncelikle özgürlükle devamında da beraatla sonuçlanmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

BARIŞ YARKADAŞ: 'BU İÇİ BOŞ DAVA BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş da Gökmen Ulu’nun bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını dilediklerini söyledi. Gökmen Ulu’nun tek suçunun gerçeğin peşinde koşmak olduğunu kaydeden Yarkadaş, “Meslektaşımız ve arkadaşımız Gökmen Ulu aylardan bu yana haksız ve hukuksuzca cezaevinde tutuluyor. Gazetecilik yaptığı için tutuklanan Gökmen Ulu’nun 2 gün sürmesi planlanan duruşmalarda özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Kimsenin Sözcü gazetesinin FETÖ’cü olduğuna inanmadığının altını çizen Yarkadaş, “Gökmen’in gazetesi Sözcü gazetesi her türlü baskıya rağmen, dimdik duran ve doğruları yazmaktan çekinmeyen bir gazetedir. Bu dava Sözcü eğilip bükülsün diye açıldı. Ancak kısa sürede geri tepti. Hiç kimse Sözcü’nün FETÖ’cü olduğuna inanmıyor. O yüzden bu içi boş dava bir an önce bitirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi