İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi başkanlığında 01.02.2022 tarihinde toplanan Berrin Tuncel, Ali Özkaya, Salih Soysal, Zekiye Ergün ve Hülya Kılınç’tan oluşan yayın kurulu, şiddete karşı farkındalık oluşturacak haberleri beklediklerini duyurdular.  Yayın kurulu, proje kapsamında  medyada nefret söylemini değiştirmeyi hedeflediklerini söylediler.

Nar Projesi kapsamında her ay, 6 habere telif ödendiğini hatırlatan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise, İzmir, Manisa ve Muğla’da yaşayan gazetecilerden şiddete karşı farkındalık yaratacak video ve yazılı haberler beklediklerini söyledi. Gappi, yayın kurulu tarafından değerlendirilen haberlerin proje web sitesi www.nar-siddetekarsimedya.org ve 9 Eylül Gazetesi ve web sitesinde de yayınlandığını belirterek, işsiz, serbest ya da herhangi bir medya kurumunda sürekli çalışan tüm gazetecilerin NAR telif programına katılmasını istedi.

Başvuru Nasıl Yapılıyor?

‘NAR- Kadın ve LGBTİ+ Bireyler Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi’ telif haber başvurularını tüm gazeteciler yapabilir.  Başvuru formlarını www.igc.org.tr ve www.nar-siddetekarsimedya.org adresinden doldurarak, hazırladıkları haber ve/veya videoları fotoğraflarıyla birikte [email protected]’a iletebilirler.

Proje kapsamında üretilen haberlerde, şiddete karşı farkındalık yaratılarak, şiddet gören insanları bilgilendirici çalışmalara da yer veriliyor. Kadın ve LGBTİ+ bireyleri güçlendirirci farklı örneklerin de yer aldığı haberlerde, başarılı örnekler de paylaşılıyor. Bugüne kadar yayınlanan haberleri https://www.dokuzeylul.com/nar-projesi ve https://nar-siddetekarsimedya.org/category/haberler/ linklerinden incelenebilir.

Editör: Haber Merkezi