İz Gazete - CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Yeni Asır gazetesinin bugün 'Hesap ver Sertel' manşetiyle yayınladığı  haber ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yeni Asır haberinde "CHP’li Atila Sertel, hastanede alkollü bir şekilde kadın doktoru tartaklayan yeğeni için ortalığı ayağa kaldırdı. Kadın doktora baskı yapan Sertel, karakolda işlem yapan polisleri de 'Bunun hesabını vereceksiniz' ifadelerini kullanmıştı. Sertel, haber ile ilgili, "İftira, yalan, düzmece" dedi.

Atila Sertel'in açıklaması şu şekilde: “Yeni Asır gazetesi şahsıma yönelik iftira ve karalama kampanyasını sürdürüyor. Bunu olağan karşılıyorum. Bir dönem Fethullah Gülen'in önünde ellerini bağlayarak bağlılık bildiren, şimdi de iktidara yaranma ve koltukta kalabilme uğruna tüm CHP'lilere saldırmak için düzmece haberler yapanlarla yargı önünde hesaplaşacağım.

Öncelikle söyleyeyim ben kimseyi tehdit etmedim. Yaşamım boyunca bu yöntemi hiç kullanmadım, düşüncelerimi de açık ve anlaşılabilir şekilde dile getirdim.

Tehdit edildiği söylenen doktor kardeşimle orada karşılaştım. Tehdit bir yana herhangi bir darp ya da saldırıya uğrayıp uğramadığını sordum. Kendisi, gözaltına alınan kişinin bağırıp çağırdığını söyledi.

Kendisine eğer saldırıya uğradıysa şikayetçi olmasının en doğal hakkı olduğunu söyledim. Sağlık personelinin sıklıkla saldırıya uğradıklarını ve bu durumlarda sağlık personelinin yanında olduğumu ifade ettim.

Tanıdığım bir kişinin kimliksiz olduğu gerekçesiyle Boğaziçi Karakolu’nda gözaltına alındığını duyduğum ve annesinin benden yardım istediği için karakola gittim. O kişinin kimliği getirilinceye kadar Karakol’da kendisine kefil olmak için orada bulunma ihtiyacı hissettim.

Boğaziçi Karakolu’na gittiğimde önce tüm polis memurlarını selamladım ve hepsinin birer birer elini sıktım, iyi nöbetler diledim. Ben Karakola girdikten sonra bir polis memurunun fotoğrafımı çekip, video kaydı yaptığını gördüm. Bunun gerekçesini sordum. İzinsiz fotoğraf ve videomu çekemeyeceklerini söyledim.

Bunun üzerine Emniyet Müdürü Celal beyle görüştüm.

Herhangi bir tartışma olmadı. Karakol Amiri, Emniyet Müdür yardımcısı, orada bulunan iki doktorumuz olayın tanığıdır.

Hepsinin vicdanı var, doğruyu söyleyeceklerine inanıyorum. Ben bu olayı yargıya taşıyacağım. Orada hesaplaşacağız. 

Asıl üzüntüm bir dönem çalıştığım, yüz yılı aşkın bir çınar olan Yeni Asır'ı bu duruma düşürenlerin elinde olmasınadır.

İftira, yalan, düzmece haberlerle bizleri kamuoyunun önünde zor duruma düşürmek isteyenlere son söz olarak şunu söylemek istiyorum. Her devirde bir güçlünün yanında el bağlayarak başkalarına çamur attıklarını zannedenler bataklığın içinde çırpınmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Editör: Haber Merkezi