Bergama Belediyesi’nin İzmir’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği yarışma 5 ayrı kategoride; Haber, inceleme-araştırma, röportaj, karikatür ve fotoğraf alanında yapıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantıda Jüri üyeleri Vecdi Altay, Gaye Karadağ, Sadık Pala ve Oben Ulu’nun değerlendirmeleri sonucunda şu eserler ödüle layık görüldü:

Haber dalında Haber Türk Gazetesi’nden Melis Apaydın İde’nin “Kanser Kardeşliği” haberi, TV Haber dalında Ege TV’den Kerim Uğur’un “Minik Ahmet Dört Bedende Yaşıyor” isimli haberi, Araştırma İnceleme dalında, Dokuz Eylül Gazetesi’nden Umut Karakoyun’un “ Çocuklarımız Kime Emanet” isimli haberi, Röportaj dalında Ege Telgraf Gazetesi’nden Saadet Erciyas’ın “Bergama Belleğini Ona Borçlu” başlıklı röportajı, Fotoğraf dalında Egeli Sabah Gazetesi’nden Ceyhan Torlak’ın “Survivor İzmir” isimli fotoğrafı, Karikatür dalında Milliyet Ege Gazetesi’nden Mustafa Yıldız’ın “Süt Kuzuları Süte Doydu” isimli karikatürü, ödül alan isimler oldu.

Beş kategorinin dışında Posta Ege Gazetesi’nden Tamer Sanverir’in “ Can Dostlara Destek” isimli haberi Bergama Belediyesi Özel Ödülüne, Poyraz Gazetesi’nden Erol Özobut’un “Çed Raporu İçin Gülünç Uygulama” isimli haberi Ahmet Ünal Eroğlu Özel Ödülüne, ve Dokuz Eylül Gazetesi’nden Emre Döker’in “Zeytinler Kurtuldu” isimli haberi Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen isimler oldu.

Yarışmanın ödül töreni her yıl olduğu gibi bu yılda Şakir Süter’in ölüm yıldönümü olan 27 Ağustos Cumartesi günü Bergama’da düzenlenecek. Ayrıca bu yıl ki ödül töreninde verilecek olan “Yılın Basın Emekçisi Ödülü” ise Şakir Süter Gazetecilik Yarışması’na ayrı bir renk katacak.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması’nın Bergama açısından özel ve anlamlı bir yarışma olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Sevgili büyüğümüz Şakir Süter bu mesleğe gönül vermiş, memleketini seven ve Bergama’nın çok değerli isimlerinden biriydi. 5 yıldır hem onun adına hem de bu mesleğe katkı sunabilmek adına bu yarışmayı düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle bu yıl başvuru sayısı oldukça fazlaydı ve jürimiz eserleri değerlendirirken oldukça zorlandı.  Her geçen yıl basın emekçisi arkadaşlarımızın ilgi göstermeleri ve katılımı artırmalarından dolayı da sevinçliyiz. Başta yarışmaya katılan gazeteciler olmak üzere jüri ve ödül alan eserlerin sahiplerini kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi