Bergama Belediyesi’nin İzmir’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği yarışma 5 ayrı kategoride; Haber (yazılı ve görsel), inceleme-araştırma, röportaj, karikatür ve fotoğraf alanında yapılıyor.

Yarışma, İzmir ve ilçelerindeki basın-yayın organlarında çalışan gazetecilerin 15 Temmuz 2017- 15 Temmuz 2018 tarihleri arasındaki çalışmalarını kapsıyor. Gazeteciler için Sarı Basın Kartı zorunluluğu ise bulunmuyor. Adayların çalışmalarını en geç 6 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar Bergama Belediyesi Basın Bürosu’na teslim etmesi veya posta yoluyla iletmesi gerekiyor.

Çalışmalar, başvuru sürecinin sonunda ön jüri ve büyük jüri tarafından değerlendirilecek. Şakir Süter’in ölüm yıldönümü olan 27 Ağustos 2018 Pazartesi günü düzenlenecek ödül töreninde beş kategorinin dışında ayrıca Bergamalı gazeteci merhum Ahmet Ünaleroğlu, Jüri Özel Ödülü ve Bergama Belediyesi adına da özel ödül verilecek.

VECDİ ALTAY ANISINA ÖZEL ÖDÜL

Bu yıl ayrıca Şakir Süter Gazetecilik yarışmasının başladığı günden bu yana koordinatörlüğünü üstlenen, ilk 5 yıl üst üste jüri başkanlığı yapan ve 10 Ocak 2018 tarihinde yaşamını yitiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi gazeteci-yazar Vecdi Altay anılacak ve anısına Vecdi Altay Özel Ödülü verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen adaylar detaylı bilgi ve başvuru formuna Bergama Belediyesi’nin resmi internet sitesi www.bergama.bel.tr “Kültür Sanat” kısmından ulaşabilirler.

Bilgi için;

http://www.bergama.bel.tr/Home/Page/218

YARIŞMA KATEGORİLERİ

1. Haber dalında (yazılı ve görsel)

2. İnceleme-araştırma dalında

3. Röportaj dalında

4. Karikatür dalında

5. Fotoğraf dalında

ÖZEL ÖDÜL

1. Bergamalı gazeteci merhum Ahmet Ünaleroğlu Özel Ödülü

2. Bergama Belediyesi Özel Ödülü

3. Jüri Özel Ödülü

4. Vecdi Altay Özel Ödülü

Editör: Haber Merkezi