İz Gazete - İzmir'de öğrenciler Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona tepki göstermek için güne gazete satışı yaparak başladı. Halkapınar Metro İstasyonu'nda ellerinde Cumhuriyet gazetesi ile vatandaşlara seslenen öğrenciler gazetenin bugünkü manşetine de atıfta bulunarak 'Teslim olmayız' dedi.

Halkapınar Metro İstasyonu'nda günün erken saatlerinde Cumhuriyet gazetesinin gönüllüce satışını yaparak İzmirlilere seslenen Öğrenci İnisiyatifi üyesi öğrencilerden Ruhi Erdal gazetemize eylemleri ile ilgili açıklama yaptı. 

TÜM YETKİ ERDOĞAN'DA

OHAL ile birlikte artan baskılara dikkat çeken Erdal, "Her gün çıkarılan KHK’lar ile binlerce insanın hayatı altüst ediliyor. İktidar hukuk ilkelerini hiçe sayarak muhalifleri yok etmeye çalışıyor. Daha 2 gün önce yeni bir KHK ile zaten çokta demokratik olmayan rektörlük seçimleri komple kaldırıldı. Bütün yetki Tayyip Erdoğan'a devredildi." dedi.

TESLİM OLMAYACAĞIZ

Üniversite öğrencileri olarak ülkenin gidişatına itirazları olduğunu kaydeden Erdal, üniversitelerin de iktidar tarafından baskı altında tutulmaya çalışıldığına değindi. Erdal şöyle dedi: "Hocalarımız üniversitelerden atılıyor, muhalif öğrencilere soruşturmalar davalar açılıyor. Dört bir koldan kendine benzemeyen herkese saldıran iktidar bütün bu hukuksuzluklarının haberini yapan muhalif yayın organlarını yok etmeye çalışıyor. Her geçen gün bilgilere ulaşacağımız yayın organları kapatılıyor. İktidar kendi emrine girmeyen yayın organlarının sesini kısmaya çalışıyor, itaat etmeye zorluyor. Bunun en son örneğini düzmece iddialar ile baskılanmaya çalışılan Cumhuriyet gazetesinde gördük. Bu ülkenin tarafsız gazetecileri sadece iktidar yanlısı olmadıkları için gözaltına alındı. Biz de tam da bu yüzden Cumhuriyet gazetesi ile bir dayanışma kampanyası örmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet'in bugün manşetten duyurduğu gibi bu toprakların muhalifleri olarak teslim olmayacağız. Bizler bütün bu gidişe itirazı olanlar haber alma hakkımızı savunuyoruz ve herkesi sesi kısılmaya çalışılan yayın organları ile dayanışmaya davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi