İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, TRT İzmir Başkameramanı, İGC Üyesi Binali Erdoğan'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmasının kaygı verici olduğunu söyledi.

Binali Erdoğan'ın sosyal medyadan yaptığı yorumların “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, tutuklamanın peşin cezalandırma anlamına geldiğine dikkat çekti.

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada şunları vurguladı:

“Türkiye'de gazeteciler, sendikacılar, öğrenciler, akademisyenler, işçiler mantığımızın almadığı gerekçelerle cezaevine atılıyor. İGC Üyemiz Binali Erdoğan da dün mahkemece tutuklandı ve Buca Cezaevine gönderildi. Suçu sosyal medya hesabından paylaşım yapmak, fikirlerini açıklamak. Türkiye bir hukuk devleti ve yapılan paylaşımlarda hakaret kastı varsa yasada öngörülen ceza yargı tarafından verilir. Ancak Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasının yasada belirten cezası 11 ay 20 gün hapisdir. Erdoğan'ın kaçma şüphesi yoktur. İfade vermeye kendisi gitmiştir. Aynı zamanda delillerin karartılmasının da imkanı yoktur. Çünkü deliller ortadadır. Tutuklama istisnai bir durumdur. Buna karşın mahkemenin bu paylaşımları hakaret içerikli bularak tutuklama kararı vermesi yargıya olan güvenimizi zedelemektedir.

Aynı zamanda Erdoğan'ın yaptığı paylaşımları beğenen ve paylaşan TRT çalışanlarının da kurum içinde soruşturulması da bizleri derinden üzmektedir.

Arkadaşımız Binali Erdoğan bir an serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi