ÜRGEN TEPE / İZ GAZETE- Gazetemiz genel yayın yönetmeni  Ümit Kartal CHP Genel Merkezi'nin parti içinde oluşan tüm öbekleri dağıttığını ve hiç bir grubun listelerde baskın olmadığını söyledi. Kartal tüm Türkiye'ye bakıldığında Muharrem İnce, İlhan Cihaner,  Yılmaz Büyükerşen, Aziz Kocaoğlu ekiplerinin ağırlığının oluşmasının önüne geçildiğini söyledi.

'CHP SOLU HDP'YE AÇTI'

Ümit Kartal, Türkiye genelinde CHP'nin solcu isimleri liste dışı bırakması üzerine sol oyların bir kısmının HDP kayacağını söyledi. Kartal "CHP solu HDP'ye açtı. Önemli isimler yer bulamadı kendine. Bu listeyi İYİ Parti'yi sıkıştırmak, sol kulvarı HDP'ye bırakmak için yapılmış diye okuyabiliriz. CHP içinde öbek haline gelen tüm gruplar dağıtıldı, yalnızlaştırıldı. Kimsenin öbek olmasına güçlenmesine izin verilmemiş."

'BAYIR ÇAPA YAPMAYA DEVAM ETSİN'

CHP Milletvekili Tacettin Bayır'ın listedeki yeriyle ilgili de konuşan Kartal, "İYİ Parti'ye oyları kaptırmamak lazım, kim set yapar Tacettin Bayır. Bayır yine çapa yapsın. Ayaklanmaz, başkaldırmaz ne görev verirsek yapar demiş oldular.  Takvim Gazetesi Bayır'ı hedef haline getirdi. Sıradan bir milletvekili değil, alt sıralara  konulması yanlış." dedi.

'3 AY CEZAEVİNE GİR GEL MİLLETVEKİLİ OL'

Radyo Ege Postası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları " CHP'de yeni bir furya başladı. 3 ay cezaevine gir  gel milletvekili ol. Tacettin Bayır'ın suçu ne! Seçilmiş adamları gönderiyorsunuz. 3 ay tutuklu kalmış amamın arkasına atıyorsunuz. "  Listedeki isimlere tepki gösterdi. Umutoğulları "Listelere  bakıyorsun, alevi aday yok. Partiye koşulsuz destek vermiş Alevilerin temsilcisi yok. Beni bu listede heyecanlandıran bir şey yok" diyerek listelerin gözden geçilmesi gerektiğini ifade etti.   

'VEFASIZLIK YAPILDI'

Umutoğulları Nevzat Kavalar ve Ali Engin'e vefasızlık yapıldığını söylerek Kavalar'la telefonda konuştuğunu söylerek, kavaların sözlerini canlı yayında açıkladı. Umutoğulları Kavalar'ın " 45 yılımı partiye emek verdim, kırgın ve üzgünüm." sözlerini aktardı.  Umutoğulları " Partiye emek vermiş insanları listeye koymazsanız kucaklamazsanız, sıkıntı yaşarsanız. Bugün insanlar bir şeyler söylemiyorsa ülkenin içinde olduğu durum yüzündendir. "diyerek tepkilerin fazla oluşmasının bu yüzden önüne geçildiğini söyledi. Umutoğulları Engin için " Ali Engin'i tartışabiliriz, fakat çok daha başarılı il başkanlığında, 40 yıldır bu partide emek vermiş bir kişiyi 9 sıraya atıyorsunuz. Büyük vefasızlık yapıldığını düşünüyorum. 2. bölge 6. da kalabilir. Ben Ali Engin yerinde olsam bu listeden çıkarım. Sordum bu durumu ülkenin bu durumuna bakarak nasıl çıkayım dedi."

'LİSTE BAŞINDAN İZMİRLİLERE SELAM'

CHP İzmir milletvekili aday  listesinde  Kemal Kılıçdaroğlu ile liste  başı olan Murat Bakan  Canlı yayın esnasında Telefonla Ümit Kartal'ı arayarak tüm izmirlilere selam gönderdi.  Kartal da  Bakan'ın liste başı olmasını değerlendirererek " Çok çalıştı, İzmir'e  çok faydalı işler yaptı. Verdiği teklifler hep gündem oldu.Referandum çalışması örnektir. Genel merkezle hiç karşı karşıya gelmedi " diyerek Bakan'ın çalışkanlığı ve emeği ile liste başını geldiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi