İZ GAZETE - İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir’in deneyimli gazetecilerinden Mustafa Oğuz’a Kültürpark’ta fotoğraf çektiği sırada çeşitli gerekçelerle engellenmesine dair bir basın açıklaması yaptı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğrudan yetki alanı dahilinde yaşanan kabul edilemez bu işgüzarlığa karşı gerekli uyarıları yapacağına inanmaktayız” denildi.

‘BASIN İÇİN MÜCADELE EDİN’

“Gazetecilerin basın ilkeleri kapsamında haber yapma özgürlüğüne engel olunamaz” ifadesi kullanılan açıklamada şöyle sürdürüldü:

“Ancak asıl vurgulamak istediğimiz; basın özgürlüğüne yönelik bu üst bakışlara, tahakkümlere yol açacak, fotoğrafı çektiririm/çektirmem, haberi yaptırmam/yayınlatmam deme cüretini gösterecek algılara yol açılmasıdır. Bilhassa ulusal, yerel iktidar sahiplerine sesleniyoruz: Farklı yaklaşımlara izin vermeyiniz, güçlü bir basın için mücadele ediniz. Hiçbir güç, halkın objektif haber alma hakkının üzerinde değildir. Meslektaşlarımızın haber yapma özgürlüğüne karşı baskıcı her tutumun karşısında olacağımızı bir kez daha beyan ederiz”

Editör: Haber Merkezi