CEREN DUMAN / İZ GAZETE - Disk Genel İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, ziyaretinde anti demokratik uygulamaların dayatılmaya devam ettiğini belirtirken, “Halkın bilinçlenmesini kapatmaya, baskı altına almaya yönelik sessiz sedasız gözaltılar yapmaya çalışıyorlar. Aslında hep söylüyoruz, kral çıplak ama kimse görmüyor ısrarla. Gözaltındayken de belirttiğiniz gibi, İz Gazete kaldığı yerden devam edecektir siz tutuklu olsanız da olmasanız da. Önemli olan da budur, devam ettirebilmektir. Sosyal medya paylaşımlarıyla şunu gördüler ki Ümit Kartal yalnız değildir. İz Gazete, genel yayın yönetmeninden ibaret değildir. İz Gazete yalnız değildir. Elif Çuhadar’ın gözaltına alınmasıyla ilgili basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi biz inadına barışın yanındayız. Barışı her yerde savunacağız. Çünkü bu savaş bizim değil sarayın savaşıdır.” dedi.

'İZ GAZETE'LER ÇOĞALSIN'

Geçtiğimiz hafta Cuma günü gözaltına alınan Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Kartal’ın tutuklanmasına yönelik destek mesajı veren Şube Başkanı Yıldız, İz Gazete'ye yapılan baskının özgür basına bir darbe olduğunu vurguladı. Yıldız, “Türkiye genelinde İz Gazete'leri çoğaltmamız lazım. Darbe girişimleriyle, Türkiye’de birçok özgür basın susturuldu, susturulmaya da devam ediliyor. Özgür basının kalemini satın alamadıkları için baskılamaya çalışıyorlar. Bugün basın, ülkenin gerçeklerini yazdığı için susturulmaya çalışıyor ama susturamayacaklar. Bu ülkede, bu iktidar gibi ne hükümetler geldi geçti. Onlar bu tarihin çöplüğüne gömülecektir.” açıklamasında bulundu.

İLERİ HABER TEMSİLCİLERİNDEN DAYANIŞMA MESAJI 

İleri Haber İzmir temsilcileri de gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette geçmiş olsun dileklerini ileten temsilciler özgür basının susturulamayacağını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi