3 Kasım Cuma günü Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program Halk TV'den canlı yayınlandı. Dündar’a programında; CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke ile gazeteci İsmail Saymaz eşlik etti. Programda, ülkenin siyasi ve güncel sorunları tartışıldı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği programı CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Ali Asuman Güven, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli grubu izledi.

BÖKE’DEN ZAM ÇIKIŞI

Programda ilk sözü alan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, ekonomi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Ülke ekonomisinin kötüye gidişinin sürdüğünü savunan Böke, Türkiye’de her 100 kişiden 68’nin borçlu olduğunu söyledi. Merkez Bankası Başkanı’nın yüzde 5 enflasyon hedefi koymasına karşılık daha sonra bu rakamı yüzde 9,8’e çıkardığını dile getiren Böke, “Merkez Bankası kendine olan güveni kendi eliyle yok ediyor. Tahmini yükseltti, bağımsız da değil. Yaptığı işi yapamadığını itiraf ediyor. Gerçekte ise enflasyon yüzde 11,9. Hedef tutmuyor, tahmin tutmuyor. Bizlerin kandırılan iktidara ihtiyacı yok. Gıda fiyatları, her gün bindiğimiz otobüs, dolmuş artık daha pahalı. Bu iktidar iş memura verdiği zamma gelince yüzde 3,5 zammı büyük başarı gibi anlatıyor. Ama benzine zam yapmaktan çekinmiyor. Vergiyi düşürmüyorlar. Neymiş otomatik belirleniyormuş. Kim bunu belirliyor?” diye konuştu.

KADAVRA YANITI

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘CHP siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra haline gelmiştir’ sözlerine yanıt verdi. CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşunda ve kuruluşunda var olan ‘ruh’ olduğunu dile getiren Özkan, AKP’nin ise çok yakında siyaset tarihine karışacağını iddia etti. ANAVATAN Partisi örneğini veren Özkan, “Sen de o zaman siyasi zombisin. ANAP’tan geriye ne kaldı” dedi.

SAYMAZ’DAN TAŞERON İŞÇİLERE DESTEK

Gazeteci İsmail Saymaz ise konuşmasına Aliağa’daki TÜPRAŞ tesislerinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden dört taşeron işçiyi anarak başladı. Hiçbir güvenliği olmadan çalışan taşeron işçilerin göz göre göre ölüme gittiğini söyledi. Saymaz ayrıca istifa eden AKP’li belediye başkanlarının sanki çok başarılı oldukları için görevlerinden istifa ettirildikleri havasının yaratılığını dile getirdi.

ULU’NUN MESAJI AYAKTA ALKIŞLANDI

Program sırasında Dündar tutuklu gazeteci Gökmen Ulu’nun mesajını da paylaştı. Ulu mesajında, gazetecilik mesleğine olan bağlılığına vurgu yaparken, “Hakikate sadakatten asla ayrılmıyoruz. Doğruları dosdoğru söylerken kimseye hakaret etmiyor, iftira atmıyor, haksızlık yapmıyoruz. Eleştiri sınırını aşmıyoruz. Ama gözümüzü budaktan sözümüzü dudaktan esirgemiyoruz” dedi. Mesaında daima hukukun üstünlüğünü savunan Ulu, “Yurttaş olarak hak, hukuk, adalet istiyorum. 7 Kasım’daki duruşmada adalet özlemimizi haykıracağımız Çağlayan’da buluşmaya ardından da özgürlükle kucaklaşmayı umut ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi